stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Karleuša brutalno udarila po Ceci in s tem razrila resnico?

kš, 26.01.2024 13:16:24

Jelena Karleuša je med nedavnim intervjujem na Kurir TV razkrila, kaj se je dogajalo 90-ih letih na srbski glasbeni sceni.

Delite na:
Karleuša brutalno udarila po Ceci in s tem razrila resnico?
Jelena Karleuša spregovorila o umorih IG / kš

Z novinarko Mašo Kostić sta se namreč pogovarjali o zelo uspešnem filmu Nedelja, ki povzema življenje še enega legendarnega srbskega pevca - Džeja Ramadanovskega. Jelena, ki si filma še ni ogledala, je novinarki razkrila ogromno detajlov iz tega obdobja in na nek način celo s prstom pokazala na njeno kolegico, ki najbrž ne bo ostala ravnodušna.


Bombastična blondinka je povedala, da je svojo glasbeno kariero začela kot mlada deklica v Beogradu v času, ki je bil zaznamovan z vojnami, sankcijami in kriminalom. Opisala je, kako je že kot deklica, ki je končala osnovno šolo, posnela svoj prvi album in kako so bili v devetdesetih heroji pravzaprav antiheroji:
“Spomnim se, da sem kot deklica, ki je ravno končala osnovno šolo leta 1995, posnela svoj prvi album. Tako sem sredi nesrečnih 90-ih, kot deklica s Fontane iz ene zloglasne osnovne šole, ki je bila znana po tem, da je bilo kar nekaj fantov ubitih na šolskem dvorišču, ker so bila to takšna leta, posnela prvi album. Spominjam se herojev 90-ih, bolje rečeno antiherojev, saj so bili takrat za moj narod heroji pravzaprav antiheroji, dejansko napačni vzorniki, napačne matere in očetje naroda. Vse to smo bili mi v 90-ih, rop in korupcija naroda, banke, ki so kradle narodu,” je med oddajo pripovedovala novinarki Kurir TV Maši Kostić.


Spomin na Džeja

Med pogovorom sta se dotaknili tudi Džeja Ramadanovskega, priljubljenega pevca tega obdobja, s katerim je bila osebno povezana. Opisala je, kako je bil njegov vpliv pomemben za mnoge mlade ljudi v tistem času, kljub tragičnim vidikom njegovega življenja: “Zelo sem ga imela rada in tudi on je imel rad mene. Zelo je spoštoval mojo mamo in bila sta prijatelja. Ampak Džej je bil fant z Dorćola, veliko starejši od mene, ki je bil obdan s svetom na drugi strani zakona. Njegova glasba, njegova besedila, način, kako je pel, njegovi začetki, njegovo žalostno otroštvo in odraščanje so bili navdih za mnoge fante, izgubljene v viharju devetdesetih, dajali so jim moč, njegov glas, njegova glasba, da so vzdržali v tem iskanju lastne poti, ki je bila večinoma slaba in površna,” se je spominjala Jelena.

Pogumno je spregovorila o umorih …

Karleuša pa je šla še dlje. Med pogovorom z novinarko je izpostavila paradoks, da je Arkova žena Ceca pela naslovno pesem za film o Đeju, kar po njenem mnenju odraža širši paradoks devetdesetih let v Srbiji. “Kolikor vem, je Arkan ubil sorodnika ali celo brata Džeja Ramadanovskega. Tako je, to se ve. Ne vem, kaj so v filmu prikazali … Zelo mi je bilo žal za Džeja, ki je to vedel, vendar so ga prisili, da je zabaval take ljudi, kot je bil Arkan, dejansko ni imel druge izbire … In potem je šla še dlje in se dotaknila celo kolegice, Cece: “Kar bi dodala, je paradoks. Paradoks je, da prav žena Željka Ražnatovića Arkana, ki je ubil brata Džeja, poje naslovno pesem iz tega filma. Pravzaprav sem vesela, da se je to zgodilo. Paradoks, ki na nek način odraža paradoks tistih let. In nas kot narod, kjer so bili najslabši predstavljeni kot naši predstavniki, v resnici pa so bili nekaj, proti čemur smo se morali boriti, a dolga leta nismo uspeli.”


Kriminal in glasba

Nadalje je pevka govorila o vplivu kriminala na glasbeno sceno, pri čemer je poudarila Arkanovo vlogo pri ustvarjanju zvezd iz lokalnih pevk. Razkrila je, da so bili predstavniki medijev prisiljeni poveličevati Arkana in njegovo ženo, sicer so se soočali z zelo hudimi posledicami.
“Kriminalci so bili v devetdesetih v zvezi z estrado … Arkan je naredil iz vaške pevke, nacionalno zvezdo, in vsi mediji so morali o tem pisati. Kdor ni hotel poslušati Arkana in pisati hvalospevov o njegovi ženi, je doživel mnogo, mnogo grdih stvari. Bila sem celo prisotna, ko je eden od novinarjev pred mano dobil udarec od Arkana, to sem mnogokrat povedala. To je bilo zelo grdo obdobje, bila sem komaj polnoletna in tega obdobja se spominjam kot enega grših v mojem življenju, ker sem celo jaz imela osebni spor z Arkanom, ki je prerasel v desetletni problem,” je zaključila JK.

Bo zaradi tega bombastičnega intervjuja imela tudi problem s Ceco?