nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

VIDEO: "Mavrica upanja" zmagala na "posebni Evroviziji"

kl, 30.05.2021 11:17:11

Ali ste vedeli, da pri nas obstaja "Evrovizija" za otroke s posebnimi potrebami? Imenuje se Projekt Video S-Factor.

Delite na:
VIDEO: "Mavrica upanja" zmagala na "posebni Evroviziji"
Iz videa "Mavrica upanja", 3. OŠ iz Slovenj Gradca Youtube

Že od leta 2016 OŠ  Milke Šobar - Nataše iz Črnomlja prireja mednarodni festival videov, ki združuje učence, mladostnike in strokovne delavce iz osnovnih šol s prilagojenim programom iz Slovenije, ter podobne ustanove iz tujine (Avstrija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Velika Britanija, Finska, Srbija ...)

Projekt "Video S-Factor" se je razvil po vzoru mednarodnega projekta "S-Factor into Eurovision", ki ga je vodila britanska skupina Momentum World.

Gre za izdelavo glasbenih videov, v katere so vključeni vsi - od učiteljev do učencev oziroma varovancev. Ti v videu ne sodelujejo samo kot nastopajoči, pač pa so prisotni v vseh fazah njegovega nastanka -  izbor ideje in glasbe, pripravo snemalne knjige, v igranje, snemanje in montiranje.

Običajno se je Video S-Factor zaključil s prireditvijo, letos pa so zaradi epidemioloških razmer zaključno prireditev prestavili na splet.

Letos so v konkurenci 18-ih pesemi za najboljšo razglasili pesem in video "Mavrica upanja", ki je nastala na 3. osnovni šoli v Slovenj Gradcu. Pri izdelavi videa so sodelovali vsi učenci šole, ideja in sporočilo pesmi pa je zavzemanje za boljši svet. Učenci so tako peli, igrali na glasbila, rapai, bili statisti in asistenti pri snemanju. Sami so tudi izdelali scenske elemente.

Osrednjo vlogo ima 12-letna deklica z avtističnimi in drugimi motnjami v duševnem razvoju, v videu pa gostujejo tudi trije otroci iz 2. OŠ v Slovenj Gradcu, OŠ Jurija Dalmatina Krško in vrtca Krško.

Avtor pesmi in scenarija, ter snemalec je dr. Vojko Veršnik, soscenaristka pa Tjaša Matičko.

Drugo mesto na tekmovanju je osvojil video "Naredimo mavrico" iz OŠ Milke Šobar - Nataše iz Črnomlja, tretje mesto je pripadlo učencem OŠ Minke Namestnik - Sonje iz Slovenske Bistrice in videu "Kadar dež poljubi sonce", četrto mesto pa sta si razdelili OŠ Voštanica iz Zadra ("Tvoje boje"/"Tvoje barve") in OŠ Dragotina Ketteja iz Novega Mesta ("Nasmeh barv").