NLP, satelit, Landsat 9 Svet24.si

FOTO: Nad Belgijo opazili NLP? Zaskrbljeni ...

miha kralj 1 Svet24.si

Huda nesreča sina slovenskega glasbenika

anton olaj ales hojs bobo2 Svet24.si

Generalni direktor policije se je odzval na ...

jansa dimnik plezanje vlada Reporter.si

Navadnim ljudem je plezanje na trboveljski dimnik ...

darko njavro Necenzurirano

Radarski posli Janševega specialca v domačem ...

Tajda Korče 4 Odkrito.si

Kontorcionizem - umetnost Tajde Korče

Utopitev Ekipa24.si

GROZA! Skoraj jo je ŽE REŠIL, nato sta OBA ...

Modni pogled: Je to okej?

Brigita Potočki, 26.07.2021 08:00:22

Ko se naslednjič odpravljate na neki uradni dogodek, namesto v Etnološki muzej Slovenije zavijte h kateremu od slovenskih oblikovalcev, svetuje stilistka politikom,

Delite na:
Modni pogled: Je to okej?
Damijan Sedar in Miroslav Dodik splet
Piše: Brigita Potočki, stilistka, novinarka, modna blogerka in lastnica izposojevalnice oblačil MJZ Fashion
Tisti, ki me poznajo, vejo, da nikoli, ampak res nikoli ne komentiram oprav drugih ljudi, razen če me vprašajo za mnenje ali če sem za to plačana. A tokrat ne morem mimo tistega, v kar je bil oblečen novi ambasador Slovenije v BiH Damijan Sedar na uradnem obisku pri Miloradu Dodiku. Seveda sem najprej pomislila, da gre za kakšno neslano šalo. Potem sem se spomnila, da je nekaj podobnega izvedla slovenska ambasadorka v Romuniji Stančičeva. In se seveda ob tem vprašala, ali je to okej.
A odgovor je jasen: ni okej in ni sprejemljivo, ker taka oprava odvrača pozornost od tistega, kar je v tistem trenutku bolj pomembno. Nihče namreč ne bo nikoli več vedel, kaj sta Sedar ali Stančičeva počela na tem obisku, vsi pa bodo vedeli, kaj sta imela oblečeno.
Če bi bila eden ali drugi zvezdi na Instagramu, ki gresta na Fashion Week, bi bilo to okej, ker pa predstavljata mene, tebe, Slovenijo, to ni okej. Narodna noša nima česa iskati na resnih protokolarnih dogodkih, tudi zato, ker ni samo ena, slovenskih narodnih noš je več in potem v tistem trenutku ne predstavljaš Slovenije, temveč le del nje.
Zato vsem politikom predlagam naslednje: ko se naslednjič odpravljate na neki uradni dogodek, namesto v Etnološki muzej Slovenije zavijte h kateremu od slovenskih oblikovalcev, ki vam bo z veseljem izdelal oblačilo, ki bo, če boste tako želeli, poklon slovenski narodni noši.
S tem boste pokazali tako svojo ljubezen in ponos do domovine kot do njenih ustvarjalcev in boste v očeh svetovne in domače javnosti morda videti malo manj nori.
Se beremo naprej na www.mjzfashion.si.