stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Luka Sešek je postal novi pevec Ansambla Saša Avsenika

A. M., 14.06.2021 11:54:26

Konec ugibanj in namigovanj, kaj se dogaja okrog znamenitega ansambla!

Delite na:
Luka Sešek je postal novi pevec Ansambla Saša Avsenika
Luka Sešek je po novem pevec Ansambla Saša Avsenika. Rok Majhenič

Ali Ansambel Saša Avsenika sploh še obstaja? To vprašanje se je zadnje čase večkrat pojavilo tako v pogovorih med glasbeniki kot tudi na družbenih omrežjih. Sploh pa so bila namigovanja toliko večja, ko je vnuk Slavka Avsenika sporočil, da jih je pevec Dejan na začetku leta obvestil, da si po 11 skupnih in nepozabnih letih želi novih izzivov v življenju in da s tem želi zaključiti kariero profesionalnega glasbenika. Sašo je ob tem dejal, da so se med epidemijo »potegnili malo nazaj«, poleg tega pa so ustvarjali nove melodije in našli tudi novega pevca, ki bo nasledil Dejana Zupana.

Znan obraz ima svoj glas

»Na glavnem vokalu se skupini pridružuje Luka Sešek, slovenski javnosti bolje znan kot pop pevec, igralec in zmagovalec ene izmed sezon šova Znan obraz ima svoj glas,« so te dni zapisali člani Ansambla Saša Avsenika, ki upajo in si želijo, da bo publiko prevelo tako navdušenje in občutenje ob poslušanju Lukovih interpretacij Avsenikovih pesmi, kot je njih na prvih skupnih vajah. »Že kmalu boste lahko slišali našo novo pesem Zdaj objemi me spet,« so še dodali muzikantje, ki so še enkrat pojasnili kulturni molk, ki je nastal zaradi aktualne epidemije.

Luka Sešek
Zmagovalec šova Znan obraz ima svoj glas (2017) Luka Sešek kot Phil Collins.
Mediaspeed

»V ansamblu smo obdobje nenastopanja izkoristili za odmik od medijskih obveznosti, za ustvarjanje novih skladb in za snovanje turneje po Sloveniji ob 30. obletnici njene samostojnosti,« je pojasnil Sašo Avsenik, ki je vesel, tako kot drugi člani, da se jim je pridružil Luka Sešek, ki je že večkrat dejal, da si ne predstavlja življenja brez glasbe. Sešek je bil pred tem aktiven v petčlanski skupini Proper, ki je med drugim leta 2018 nastopila na Emi. Ali bo aktiven tako v zabavni kot tudi v narodno-zabavni glasbi, pa bomo videli in slišali v naslednjih mesecih.

Luka Sešek je postal znan leta 2017 z zmago v četrti sezoni šova Znan obraz ima svoj glas.