stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Lado Leskovar še danes dobiva nagrade

A. M., 20.06.2022 15:16:39

Na nedavnem festivalu Beograjska pomlad je prejel nagrado za najboljšo interpretcijo.

Delite na:
Lado Leskovar še danes dobiva nagrade
Lado Leskovar Marko Vavpotič

Lado Leskovar, ki je v svoji bogati glasbeni karieri posnel več kot 300 popevk in šansonov, je še vedno priljubljen tako v Sloveniji kot v regiji, kjer je nedavno prejel še eno priznanje, ki mu veliko pomeni. "Pred mesecem dni sem se vrnil iz Beograda, kjer sem na festivalu Beograjska pomlad prejel nagrado za najboljšo interpretcijo," je strnil Leskovar, ki je letos spomladi dopolnil 80 let.

Z leti se Lado sicer ne ukvarja, saj pravi, da je "starost v srcu in v glavi, telo naj bo pa zdravo, da ima duša kje za živeti".

Sicer pa je Leskovar še kako zaznamoval Slovensko popevko, ki letos praznuje 60. rojstni dan. Leskovar je namreč že leta 1963 na Popevki prejel svojo prvo glasbeno nagrado za skladbo Malokdaj se srečava. Že leto dni kasneje pa je v Opatiji dobil prvo nagrado strokovne žirije in občinstva. Da o vseh ostalih nagradah, ki jih je nato dobil, niti ne govorimo.

Besedila so še kako pomembna

In kaj je po njegovem mnenju recept za uspeh njegovih pesmi? "Večina mojih popevk je prišla do ljudi, ker sem zbiral besedila. Zame je namreč pomembno, kaj bom skozo pesem povedal. Glasba je pomoč," je odgovoril Leskovar, ki je za konec dodal, da mu je trenutno, glede na moč besede, najbolj pri srcu tista skladba, pod katero se podpisuje Dušan Velkaverh, Med iskrenimi ljudmi.

Poletna noč - Besedam moč

Ko že govorimo o besedah in besedilih ne moremo mimo letošnje Poletne noči, na kateri bo 21. junija prav tako prepeval Lado Leskovar ter mnogi drugi. Več o tem si lahko si lahko ogledate v obeh video prispevkih, kjer smo se med drugim pogovarjali še z dirigentom Patrikom Greblom.