stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Dvojni umor na predvečer obletnice Versacejeve smrti v njegovi vili

Karmen Spacapan, 20.07.2021 08:00:33

V palači, nekdanji vili Giannija Versaceja, kjer je modni guru bil ubit, se je na predvečer obletnice njegove smrti zgodil dvojni umor. Policija molči, ljudi pa je strah.

Delite na:
Dvojni umor na predvečer obletnice Versacejeve smrti v njegovi vili
Casa Casuarina - VERSACEJEVA PALAČA vmmiamibeach.com

Zgrudil se je ob vznožju vile, ki je bila simbol njegovega razkošnega življenja, a je zaradi te krute smrti postala njegov spomenik, mavzolej. Umorjen je bil kot princ, padel je v lastni krvi, le korak stran od vsega svojega zlata, nakita in neizmernega bogastva. 15. julija 1997 ga je ubil postavni mladenič v kratkih hlačah in čepico na glavi, Andrew Cunanan. Gianni Versace, legendarni italijanski oblikovalec, ki je ves svet oblekel v prelepe, dragocene tkanine, je tako ta isti svet zapustil v krvi, pod neosebno plastično folijo, ki jo je nanj vrgel miamijski policist. Bil je star 50 let … 

gianni versace.jpg
Ugibalo se je, da je zaradi dolgov, ki jih je imel Versace, umor naročila italijanska mafija.
Profimedia

HEDONIST IN HOMOSEKSUALEC

Versace je bil eden največjih, zaradi glamuroznega življenja pa tudi eden najbolj razvpitih modnih oblikovalcev. Bil je hedonist in gej, prav to pa ga je ubilo. A ne zato, ker je bil okužen z virusom HIV, ampak zato, ker ga je na svoj seznam žrtev uvrstil serijski morilec Andrew Cunanan. Modni vizionar, ki je prihajal iz male vasi na jugu Italije in iz revščine zgradil podjetje, vredno milijone dolarjev, je leta 1997 izkrvavel na stopnicah pred svojo vilo v Miamiju. Cunanan ga je ustrelil dvakrat, ko se je 50-letni oblikovalec vrnil s svojega jutranjega sprehoda. Devet dni pozneje se je z isto pištolo, s katero je pokončal Versaceja, ubil še njegov morilec.

Umor v palači
V Versacejevi vili je spet prišlo do okrutnega umora!
Miami police

PO 24 LETIH SPET KRI!

Po več kot 20 letih pa se je zgodil nov umor, in to v isti palači, pred katero je umrl modni mogotec. Na predvečer obletnice Versacejeve smrti se je v palači, ki so jo spremenili v luksuzni hotel z imenom The Villa Casa Casuarina, zgodil dvojni umor. Osebje je v notranjosti hotela našlo dva mrtva moška. Kaj se je zgodilo, za zdaj še ni jasno, je pa dvojni umor pognal strah v kosti vseh tamkajšnjih prebivalcev, saj so serijski morilci nočna mora tamkajšnjih krajev.

maxresdefault.jpg
Pred leti je bil posnet tudi film o umoru velikega Versaceja.
Profimedia

POLICIJA ZAVITA V MOLK

Čeprav so ameriški mediji takoj skočili na noge in iskali odgovore na ta dvojni umor, se je v prvih dneh policija zavila v molk zaradi preiskave. Policijska uprava je kar prek družbenih omrežij sporočila, da je kraj okrutnega dvojnega umora v hotelski sobi razkošne vile, spremenjene v hotel … Preiskava pa naj ne bi bila še končana.

casa-casuarina---versacejeva-palača, versace
Casa Casuarina - VERSACEJEVA PALAČA
vmmiamibeach.com

PREKRASNA IN SKRIVNOSTNA VILA

Casa Casuarina je bila zgrajena leta 1930. Za bogatega arhitekta Aldna Freemana jo je zgradil Ronin Wolf. Krasna vila v bogatem sredozemskem slogu naj bi v eni od svojih sten skrivala časovno kapsulo. Ime hiše naj bi se nanašalo na mogočni bor na parceli, ki je leta 1926 preživel rušilni orkan. Že takrat so glavne arhitekturne značilnosti vključevale observatorij, na stenah pa je bilo nameščenih približno 100 medaljonov pomembnih političnih osebnosti, vključno z Leninom, Mussolinijem in Julijem Cezarjem. Freeman, ki je v hiši živel s posvojenim sinom Charlesom Boultonom in Boultonovo družino, je umrl 29. decembra 1937.

casa-casuarina---versacejeva-palača, versace
Casa Casuarina - VERSACEJEVA PALAČA
vmmiamibeach.com

Amsterdamska palača

Po Freemanovi smrti je palačo za 100.000 ameriških dolarjev kupil Jacques Amsterdam. Ta jo je nekako oskrunil, saj se je odločil, da jo bo spremenil v stanovanjsko zgradbo s kar 24 stanovanjskimi enotami. Poimenoval jo je Amsterdamska palača. Ta pa je večkrat menjala lastnika, vse dokler je ni kupil modni bog, Gianni Versace.

casa-casuarina---versacejeva-palača, versace
Casa Casuarina - VERSACEJEVA PALAČA
vmmiamibeach.com

Milijonski bazen z mozaiki

Leta 1992 je Gianni Versace za to krasno palačo odštel 2,95 milijona dolarjev. Obnovil je prvotno ime in jo vrnil v zasebno uporabo ter v svojem prepoznavnem slogu spremenil notranjost – tako si je omislil kar osem spalnic, dve kuhinji, tri dnevne sobe, 10 kopalnic, bar, knjižnico in štiri dnevne sobe. Vgradil je sodobne sisteme, vključno s centralno klimatsko napravo. Leta 1993 je Versace kupil tudi sosednji hotel Revere (zgrajen leta 1950) za 3,7 milijona dolarjev. Združil je hotel in svojo hišo ter med njima ustvaril krasen bazen z mozaiki in vrt.

profimedia-0131218975.jpg
Zdaj je njegova vila hotel.
Profimedia

LUKSUZ ZA BOGATE

Leta 2000 je dvorec za 19 milijonov dolarjev kupil Peter Loftin. Nepremičnino je obnovil in jo prilagodil kot butični hotel, restavracijo in luksuzni prostor za prireditve. Dvorec je leta 2013 kupilo podjetje VM South Beach LLC (v lasti družine Nakash), in to kar za vrtoglavih 41,5 milijona dolarjev. Od leta 2015 je tako Villa Casa Casuarina luksuzni hotel z desetimi edinstvenimi apartmaji, kjer je tudi priznana gurmanska restavracija Gianni's. In prav v enem izmed teh luksuznih apartmajev so v minulem tednu našli dva hladnokrvno umorjena moška … Preiskava se še nadaljuje.