aleksander sekulic slovenija af Svet24.si

Selektor Sekulić prepričan, da bodo Francozi ...

medved Svet24.si

Pozor, na območju Dobja opazili hlačati medveda

meghan-markle Svet24.si

Meghan praznuje 40 let! Tako ji je voščila ...

traven purgar rdeca zvezda Reporter.si

Svetlana Makarovič bi ob tem ponorela: ...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

tanja-fajon Odkrito.si

TANJA FAJON: Obkrožali so jo morski psi!

ditka Njena.si

Ditka žalovanje prepletla v večen spomin

Bivša gospa Bezos podarila skoraj 7 milijard!

M.K., 17.06.2021 14:00:46

Lani štiri, letos še tri milijarde v dobrodelne namene.

Delite na:
Bivša gospa Bezos podarila skoraj 7 milijard!
MacKenzie Scott yt

Bivša gospa Bezos, Mackenzie Scott (51), je v dobrodelne namene donirala še 2,7 milijardi ameriških dolarjev. V objavi na blogu je razložila, da hoče denar dati tistim, ki so bili v preteklosti premalo financirani in spregledani. Izbrala je 286 organizacij, ki se ukvarjajo z rasno neenakostjo, umetnostjo in izobraževanjem. Gospa Scott še vedno ostaja ena najbogatejših žensk na svetu.

Veliko večino bogastva ji je prinesla ločitev od bivšega soproga, najbogatejšega zemljana Jeffa Bezosa, leta 2019. Kot del ločitvenega sporazuma je prejela tudi 4 % delnic Amazona, saj je leta 1994 pomagala pri njegovemu ustanavljanju. Avtorica je od takrat veliko donirala raznim organizacijam - decembra lani je sporočila, da je v le štirih mesecih namenila skoraj 4 milijarde dolarjev za razne dobrodelne namene. Kljub substančni velikosti teh donacij, ostaja po poročanju Forbesa še vedno 22. najbogatejša oseba na svetu, vredna skoraj 60 milijard dolarjev.

Mackenzie Scott
Mackenzie Scott
instagram

V svojem najnovejšem prispevku na blogu je dejala, da si želi prerazporediti svoje bogastvo in da sodeluje z ekipo raziskovalcev ter njenim trenutnim soprogom, učiteljem naravoslovja Danom Jewettom, da bi pravilno izbrala, komu naj nameni denar. “V tem prizadevanju nas vodi ponižujoče prepričanje, da bi bilo bolje, če nesorazmerno bogastvo ne bi bilo skoncentrirano v majhnem številu rok,” je zapisala.

Leta 2019 je podpisala Giving Pledge in se tako zavezala, da bo podarila večino svojega bogastva. Giving Pledge je zaveza najbogatejših posameznikov in družin na svetu, da bodo večino svojega bogastva vračali ljudem po raznih poteh. Leta 2010 so ga prvi podpisali Bill in Melinda Gates ter Warren Buffett. Med podpisniki je tudi ustvarjalec Vojne zvezd George Lucas. Gospod Bezos se zavezi še ni pridružil.

MacKenzie Scott.jpg
MacKenzie Scott
splet