nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Bivša gospa Bezos podarila skoraj 7 milijard!

M.K., 17.06.2021 14:00:46

Lani štiri, letos še tri milijarde v dobrodelne namene.

Delite na:
Bivša gospa Bezos podarila skoraj 7 milijard!
MacKenzie Scott yt

Bivša gospa Bezos, Mackenzie Scott (51), je v dobrodelne namene donirala še 2,7 milijardi ameriških dolarjev. V objavi na blogu je razložila, da hoče denar dati tistim, ki so bili v preteklosti premalo financirani in spregledani. Izbrala je 286 organizacij, ki se ukvarjajo z rasno neenakostjo, umetnostjo in izobraževanjem. Gospa Scott še vedno ostaja ena najbogatejših žensk na svetu.

Veliko večino bogastva ji je prinesla ločitev od bivšega soproga, najbogatejšega zemljana Jeffa Bezosa, leta 2019. Kot del ločitvenega sporazuma je prejela tudi 4 % delnic Amazona, saj je leta 1994 pomagala pri njegovemu ustanavljanju. Avtorica je od takrat veliko donirala raznim organizacijam - decembra lani je sporočila, da je v le štirih mesecih namenila skoraj 4 milijarde dolarjev za razne dobrodelne namene. Kljub substančni velikosti teh donacij, ostaja po poročanju Forbesa še vedno 22. najbogatejša oseba na svetu, vredna skoraj 60 milijard dolarjev.

Mackenzie Scott
Mackenzie Scott
instagram

V svojem najnovejšem prispevku na blogu je dejala, da si želi prerazporediti svoje bogastvo in da sodeluje z ekipo raziskovalcev ter njenim trenutnim soprogom, učiteljem naravoslovja Danom Jewettom, da bi pravilno izbrala, komu naj nameni denar. “V tem prizadevanju nas vodi ponižujoče prepričanje, da bi bilo bolje, če nesorazmerno bogastvo ne bi bilo skoncentrirano v majhnem številu rok,” je zapisala.

Leta 2019 je podpisala Giving Pledge in se tako zavezala, da bo podarila večino svojega bogastva. Giving Pledge je zaveza najbogatejših posameznikov in družin na svetu, da bodo večino svojega bogastva vračali ljudem po raznih poteh. Leta 2010 so ga prvi podpisali Bill in Melinda Gates ter Warren Buffett. Med podpisniki je tudi ustvarjalec Vojne zvezd George Lucas. Gospod Bezos se zavezi še ni pridružil.

MacKenzie Scott.jpg
MacKenzie Scott
splet