sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Družinski spor zasenčil zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih

kš, 09.05.2023 20:45:26

Okoristili z njeno smrtjo?

Delite na:
Družinski spor zasenčil zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih
Carrie Fisher v Vojni zvezd Profimedia

Ameriška igralka Carrie Fisher, ki je bila najbolj znana po vlogi princese Leie v originalni trilogiji Vojne zvezd, je posthumno dobila zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih. Priznanje je na četrtkovi slovesnosti sprejela igralkina hči Billie Lourd, je pa dogodek nekoliko zasenčil družinski spor.

Zvezda Carrie Fisher je po pisanju nemške tiskovne agencije DPA le nekaj metrov oddaljena od zvezde Marka Hamilla, ki je v Vojni zvezd zaigral v vlogi Luka Skywalkerja. Zvezda igralkine matere Debbie Reynolds, ki je znana iz filma Pojmo v dežju ter drugih hollywoodskih uspešnic iz sredine prejšnjega stoletja, pa je na drugi strani ceste.

Slovesnost je potekala na 4. maj, ki je tudi praznik Vojne zvezd, a jo je žal zasenčil družinski spor. Na slovesnosti v Los Angelesu namreč ni bilo igralkinega brata Todda ter polsester Joely in Tricie, ki so obtožili Billie Lourd, da jih ni povabila.

Todd Fisher je za spletni portal TMZ povedal, da je »biti izpuščen na ta posebni dan resnično boleče«, polsestri pa sta na Instagramu zapisali, da ju je to, da sta bili izpuščeni, »globoko pretreslo«.

Dogajanje na pločniku slavnih
Dogajanje na Pločniku slavnih
Profimedia

Izkoriščanje njene smrti

Na drugi strani je Billie Lourd trojico obtožila, da so se okoristili s smrtjo njene matere. »Nekaj dni po smrti moje mame sta se njen brat in sestra odločila, da bosta javno izrazila svojo žalost in izkoristila mamino smrt, tako da sta dala več intervjujev in napisala knjige za veliko denarja, v katerih sta bili temi smrti moje mame in babice. Da sta to storila, sem izvedela iz medijev. Nikoli se nista posvetovala z menoj ali razmišljala, kako bo to vplivalo na naš odnos,« je njeno izjavo objavil Hollywood Reporter.

»Resnico o zelo zapletenem odnosu moje mame z družino poznam samo jaz in tisti, ki so ji bili blizu,« je zapisala za Hollywood Reporter. Dodala je, da »nimajo odnosa«, ter potrdila, da trojice ni povabila.

Carrie Fisher je umrla 27. decembra 2016, potem ko je nekaj dni prej utrpela srčno kap. Stara je bila 60 let. Dan zatem je umrla njena mati Debbie Reynolds, stara je bila 84 let.

Priznanje je na četrtkovi slovesnosti sprejela igralkina hči Billie Lourd
Priznanje je na četrtkovi slovesnosti sprejela igralkina hči Billie Lourd.
Profimedia

Carrie Fisher se je rodila 21. oktobra 1956 v Los Angelesu. Med hollywoodske zvezde se je zavihtela z vlogo uporniške bojevnice, princese Leie, v originalni trilogiji Vojne zvezd. Tudi v filmu iz leta 2015 Vojna zvezd: Sila se prebuja v režiji J. J. Abramsa je igrala princeso Leio.

Med drugim je zaigrala še v filmih Shampoo (1975), ki ga podpisuje Hal Ashby, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja ter Ko je Harry srečal Sally (1989), ki ga podpisuje Rob Reiner.

Znana je bila tudi po svojih avtobiografskih romanih, med njimi je knjiga Razglednice iz pekla, ki je doživela istoimensko filmsko priredbo, za katero je avtorica prispevala scenarij. Razkrila se je tudi v avtobiografskem romanu Wishful Drinking.

Legendarna Vojna zvezd (1977)
Legendarna Vojna zvezd (1977)
Profimedia