stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Melania prekinila tradicijo krvavo rdečih novoletnih jelk

kl, 01.12.2020 09:03:24

Ameriška prva dama je še zadnjič okrasila Belo hišo za božično-novoletne praznike in poskrbela za rahlo presenečenje.

Delite na:
Melania prekinila tradicijo krvavo rdečih novoletnih jelk
Melania Trump je s pomočniki okrasila 132 sob Bele hiše splet

Če je leta 2018 rezidenco ameriške prve družine opremila s krvavo rdečimi jelkami, barvi republikanske stranke, in Američane spomnila na scene iz serije Deklina zgodba, je Melanija Trump letošnjo okrasitev, svojo zadnjo, utemeljila na geslu "America the beautiful" ("Čudovita Amerika") in se odločila za bolj klasično okrasitev z zelenimi jelkami in bolj običajnimi okraski v rdeči in zlati barvi.

Navdih je Melania Trump dobila v ameriški naklonjenosti "našim tradicijam, vrednotam in zgodovini", kot je rekla prva Slovenka v Beli hiši.

bela-hiša, božič, božična-okrasitev, melania-trump
Okrasitev Bele hiše je letos bolj tradicionalna
splet

Časopis The New York times je okrasitev označil za "nenavadno običajno", agencija AP pa je napisala, da je z okrasitvijo Rdeče sobe v Beli hiši in nekaterih drugih prostorov prva dama dala priznanje vsem, ki stojijo v prvih bojnih vrstah v boju proti koronavirusu, ki je v ZDA do sedaj terjal že več kot 266.000 življenj in okužil 13 milijonov ljudi.

Je pa tudi letos Melania dala okrasitvam svoj lastni pečat, pišejo mediji. Tradicionalni medenjak v obliki Bele hiše letos prvič vključuje tudi rožni vrt (Rose Garden), ki ga je prva dama preuredila po svoje.

bela-hiša, božič, božična-okrasitev, melania-trump
Okrasitev Bele hiše leta 2018
Medenjak v obliki Bele hiše prvič z rožnim vrtom

Hodnik v vzhodnem krilu Bele hiše je Melanija letos okrasila s črnimi vazami, v katerih so rastline iz vsake ameriške zvezne države. Nekateri mediji so obliko vaz primerjali z žarami in se spomnili na leto 2017, ko je Melanija vzhodno krilo opremila z belimi vejami, osvetljenimi od spodaj, kar je mnoge spomnilo na prizore iz grozljivk.

bela-hiša, božič, božična-okrasitev, melania-trump
Vzhodno krilo Bele hiše
splet

Se je pa trenutna prva dama na svoj način poklonila tudi svoji predhodnici, glamurozni Jacqueline Kennedy z jelko, ki jo je okrasila s podobami predsednika Johna F. Kennedyja in jo postavila pred Jacquelinin portret.

"Da bi Belo hišo ohranila za ameriško ljudstvo, je prva dama Jacqueline Kennedy osnovala 'hišo za ljudi' kot živ muzej in položila temelje za raznolike zbirke predmetov iz vsega sveta. Z okrasitvijo je tudi sedanja prva poskrbela za to, da z drugimi deli to ljubezen do umetnosti in kulture," so zapisali v pisarni prve dame.

bela-hiša, božič, božična-okrasitev, melania-trump
Okrasitev Bele hiše 2020 - poklon predsedniku Kennedyju in njegovi soporogi
splet

132 sob v Beli hiši je Melaniji Trump pomagalo okrasiti 125 prostovoljcev, pri tem pa so uporavili 62 dreves, 106 venčkov, več kot 366 metrov girland, 3.200 kompletov lučk in 17.000 visečih okraskov.