nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Dino Merlin - peticija za prepoved vstopa v Srbijo

kš, 06.08.2023 13:43:07

Več kot 50.000 ljudi je podpisalo peticijo, s katero želijo sarajevskemu glasbeniku Dinu Merlinu prepovedati vstop v Srbijo.

Delite na:
Dino Merlin - peticija za prepoved vstopa v Srbijo
Dino Merlin Instagram

Peticija, ki zahteva prepoved vstopa bosanskemu pevcu Dinu Merlinu v Srbijo, je bila sprožena 27. julija na spletnem mestu Peticije.online, številke pa neprestano naraščajo.

Kljub temu, da je znani pevec razprodal tri koncerte v "Štark Areni" in da polni tudi četrtega, še vedno obstajajo tisti, ki se ne strinjajo in izražajo nezadovoljstvo zaradi njegovih koncertov v glavnem mestu. To pa naj bi bilo zaradi Merlinovih domnevnih izjav proti Srbom.
Do zdaj je peticijo podpisalo več kot 52.000 ljudi, številke naraščajo iz minute v minuto.

Kdo so podpisniki?

Na prvem mestu je Beograd z več kot 15.000 podpisi, sledi Novi Sad z več kot 3.000 podpisi, nato Niš in Banja Luka z več kot 800 podpisi, Kraljevo in Kragujevac tudi z več kot 1.000 podpisi, na seznamu pa so tudi mesta po vsem Balkanu. Na visokih mestih so tudi nekatera mesta iz BiH, videti pa je tudi podpise iz Kanade, Avstrije, Švedske in mnogih drugih držav po svetu.

Bo zaslužil kar tri milijone?!

Spomnimo, pevec Dino Merlin je napovedal kar štiri koncerte v Štark Areni v Beogradu, za 18., 19., 21. in 22. november, od katerih so trije razprodani, za četrtega pa se pričakuje, da bo tudi ta v rekordnem času poln.

Najem Štark Arene stane 25.000 evrov, poroča Telegraf.rs, kar pomeni, da ima Merlin samo za to fiksni strošek 100.000 evrov. Vse številke se nanašajo na štiri koncerte, saj morebitni peti ali šesti še niso uradno napovedani.
Vendar pa bo dobiček, ki ga bo dosegel v teh štirih dneh, presegel tri milijone evrov, kar dokazuje, da se mu ta poteza zelo izplača.

Ni ravno jasno, kaj naj bi Merlin izjavil ... Na spletu pa se vrstijo negativni komentarji.
Ni ravno jasno, kaj naj bi Merlin izjavil ... Na spletu pa se vrstijo negativni komentarji.
Instragram

Kakšne pa naj bi bile njegove izjave, ki so razbesnele ljudi?

Na spletni strani peticije.online je zapisano, da naj bi glasbenik izrekel kar nekaj stvari, ki so mnoge popolnoma razbesnele. Domnevne izjave Dina Merlina, ki jih navaja stran peticije.online so:

"Srbi bi morali vzeti zdravila za svoje bolezni, saj je očitno, da so bolni. Večina jih je bolnih in to je eden od razlogov, zakaj bi moral iti v Beograd, saj so Srbi bolni, bolnike pa obiskujemo."

"Srbe je treba odstraniti s puškami."

"Ko so začeli granatirati Sarajevo in ko me je Nele Karajlić poklical na veliki mirovni zbor v Beogradu, sem rekel, da bom prišel tja, ko bodo tam padale granate."

"Vstop Srbom in psom prepovedan."

Dino Merlin naj bi s temi koncerti zaslužil ogromno denarja.
Dino Merlin naj bi s temi koncerti zaslužil ogromno denarja.
Instragram

Bosanski mediji o peticiji

Bosanski mediji navajajo, da je pred časom Dino Merlin prejel vprašanje srbskega novinarja, ki naj bi se glasilo približno tako: “Ali ste rekli, da smo bolni, takšni ali drugačni? Ali ste rekli, da nas sovražite? Če ste, zakaj ste? In kaj danes mislite o tem?”
Glasbenik naj bi že leta 2011 odgovoril:
"Nikoli nisem rekel, da sovražim kogarkoli. Ta glagol zame ne obstaja. To je očitna laž. Toliko tega, kar je bilo o meni napisano vseh teh let, je popolnoma izmišljeno. Nekatere stvari, ki sem jih izjavil so bile moje stališče. Žal mi je, morda to ni ne čas ne kraj za to.” Veste, obstaja pregovor, ki pravi: 'Ni poti, ki bi izhajala od nikoder'. Moja pot vodi iz Sarajeva. Sarajevo je bilo, ne tako dolgo nazaj, pod obleganjem dolgim 1395 dni. Nekega jutra sem se brez vzroka zbudil pod granatami, s snajperji, brez elektrike, vode ... Bilo je grozno," je Dino povedal že leta 2011 pred prvim koncertom v Beogradu.