stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Zvezdniški recepti za domačo kuhinjo

M. K., 23.12.2020 10:10:01

Tunin sendvič Chrissy Teigen, puranje kroglice Jessice Alba, tradicionalni mehiški guacamole, kot ga naredi Eva Longoria. Poglejte, pripravite in uživajte ....

Delite na:
Zvezdniški recepti za domačo kuhinjo
Puranje kroglice Shutterstock

Eden od bolj priljubljenih hobijev in razvedril zvezdnikov med prestajanjem časa v svojem domu zaradi koronske pandemije, je kuhanje in pečenje. Kaj radi pripravijo?

Puranje kroglice

Jessica Alba rada pripravi veliko zalogo okusnih puranjih mesnih kroglic in jih čez teden postreže z različnimi prilogami.

Potrebujemo:

1 kg mletih puranjih prsi

100 g drobtin

50 g sesekljanega korenja

50 g sesekljanih bučk

50 g sesekljane čebule

2 veliki jajci

2 žlici italijanske začimbne mešanice (enake količine sušene bazilike, origana in peteršilja, polovične količine sušenega in mletega rožmarina, timijana, rdečega čilija in česna)

1 žlica soli

2 žlici olivnega olja

80 g jušne osnove

Priprava:

V večji posodi zmešamo mleto puranje meso, drobtine, korenček, bučke, čebulo, jajca, začimbno mešanico in sol. Oblikujemo kroglice premera približno 3 cm.

V večji ponvi nad srednje močnim ognjem segrejemo olivno olje. V ponev položimo kroglice, jih večkrat obračamo in pečemo, dokler ne porjavijo - približno 7 minut.

V ponev dodamo tri četrtine jušne osnove, pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju, dokler kroglice ne vpijejo skoraj vse tekočine - približno 7 minut. Dodamo še preostalo jušno osnovo in na srednjem ognju kuhamo nepokrito, dokler se tekočina ne vpije in izpari.

Tradicionalni guacamole

Tradicionalni guacamole
Tradicionalni guacamole
Shutterstock

Najljubši dodatek jedem Eve Longorie je enostavno pripravljena velika skleda omake guacamole. Izbrskali smo recepte za te jedi in jih z veseljem tudi preverili.

Potrebujemo:

6 zrelih avokadov

4 čvrste paradižnike

1 veliko čebulo

šopek svežega peteršilja

1 čili papriko (pekočo po okusu), mleto ali drobno nasekljano

sok 4 limon (približno 8 žlic)

2 žlički grobo mlete soli

Priprava:

Avokado olupimo, razkoščičimo in narežemo na 1 cm velike kocke. Paradižnike narežemo na 1 cm velike kocke. Čebulo nasekljamo. Vse sestavine nežno, a dobro zmešamo v veliki skledi. Postrežemo.

Tunin sendvič

Tunin sendvič
Tunin sendvič
Shutterstock

Chrissy Teigen je delila recept za sendvič, brez katerega si ne predstavlja nosečnosti. Kot glavna sestavina kraljuje preprosta konzervirana tuna, ki očitno tudi zvezdnikom pride zelo prav.

Potrebujemo (za dva sendviča):

160 g tune v lastnem soku (dve mali ali ena velika konzerva)

100 g majoneze

50 g drobno nasekljane čebule

4 drobno nasekljane kisle kumarice

1žlica gorčice

sol in poper po okusu

2 žlici masla

4 rezine belega kruha

6 rezin paradižnika

6 rezin sira po želji

Priprava:

V posodi zmešamo odcejeno tuno, majonezo, čebulo, kumarice, gorčico ter solimo in popramo po okusu. 

Po eno žličko zmehčanega masla namažemo na vse štiri rezine kruha. Dve rezinipoložimoz masleno platjo navzdol in na stran kruha brez masla namažemo tunino mešanico. Na vsako rezino dodamo še polovico paradižnika in sira ter pokrijemo z rezino kruha, tako da je z maslom namazana stran na vrhu. 

Ponev z debelim dnom segrejemo na majhnem ognju in vanjo položimo sendviča. Pečemo 5-6 minut navsakistrani,dokler kruh ni zlato obarvan in je sir stopljen.