Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Vedno drugačne klasične palačinke!

V. S., Maja, 15.02.2019 16:01:57

Palačinke so povsod po svetu izredno priljubljene, še posebej med otroki.

Delite na:
Vedno drugačne klasične palačinke!
Palačinke Profimedia

Klasične palačinke

Sestavine za 4 osebe:
100 g moke
2 jajci
pribl. 200 ml mleka
ščepec soli in sladkorja

Priprava:

Z metlico, električnim mešalnikom ali paličnim mešalnikom vse sestavine zmešajte v gladko testo. Testo pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.

Po počivanju testo temeljito premešajte in po potrebi dodajte še moko ali mleko.

Segrejete ponev pri najvišji temperaturi in jo po potrebi rahlo namastite. V vročo ponev zlijte zajemalko testa in ga med obračanjem ponve čim hitreje čimbolj enakomerno razporedite. Palačinko specite na eni strani, nato jo obrnite in specite še na drugi.

Pečeno palačinko položite na krožnik in ponavljajte postopek, dokler vam ne zmanjka testa.

Majin nasvet:

Obstaja kar nekaj različic klasičnega testa za palačinke. Del mleka lahko nadomestite z vodo ali z gazirano vodo. V testo lahko umešate žlico olja ali stopljenega masla in sladkor. Lahko ga odišavite z vaniljo ali cimetom ali pa del moke nadomestite z mletimi mandlji ali lešniki.

Palačinke naj bodo čim bolj tanke in rahle, zato mora biti testo dovolj redko, palačinke pa spečene v čim krajšem času.

Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.