stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Takšne potice najbrž še niste jedli!

C. R., Maja, 22.04.2019 16:01:44

Ledena potica za sladkosnede.

Delite na:
Takšne potice najbrž še niste jedli!
Ledena potica Revija Maja

Ledena potica

Testo
Sestavine:
500 g moke
180 g margarine ali masla
6 rumenjakov
2 žlici sladkorja
40 g kvasa
lupinica 1 limone
2,5 dl mleka
sol

Priprava:

1. Zamesimo testo kot za druge potice. Moko presejemo v skledo, da jo prezračimo. Naredimo jamico in vanjo vlijemo v sladkanem toplem mleku stopljen kvas. Pomešamo z malo moke in pustimo, da dve minuti vzhaja. Pazimo, da sol in kvas v začetku ne prideta skupaj.

2. Testo naj šest ur počiva v hladilniku. Posodo pokrijemo z mokro krpo. Po šestih urah testo na tanko razvaljamo in namažemo z nadevom.

Ledeni nadev

Sestavine:
370 g zmletih orehovih (ali mandljevih) jedrc
180 g sladkorja
6 beljakov (za trd sneg)
1 vaniljin sladkor
2 žlici ruma
lupinica 1 limone

Priprava:
1. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z ohlajenim nadevom ter zvijemo v potico. Potico pustimo še pol ure počivati na toplem. Na začetku jo pečemo pri 220 stopinjah, ko zarumeni, pa temperaturo znižamo na 180 stopinj. Pečemo eno uro. Pečeno potico pustimo nekaj časa v modelu, potem jo zvrnemo na desko.

Objavljeno v prilogi revije Maja Velika noč.