ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

Ta teden kuhamo s plesalko Majo Geršak

Lara Jelen, Zvezde, 23.04.2019 16:01:30

Najljubši recept plesalke Maje Geršak je zelo preprost. »Res rada jem zelenjavo, lahke stvari in predvsem enostavne. Kuham ne rada, zato se mi velikokrat zahoče solate,« nam je zaupala. Solata je tudi hitro pripravljena in popolni obrok, ko se nam mudi naprej po opravkih. Maja že ve.

Delite na:
Ta teden kuhamo s plesalko Majo Geršak
Mediaspeed Pop TV

Solata »kar imaš v hladilniku« 

Sestavine:
čim več vrst solate (predvsem radič, rukola in regrat so Majini favoriti)
paradižnik
fižol
jajce
tuna ali piščanec


sir feta
sončnična in bučna semena
balzamični kis in bučno olje

Priprava:
To je to, preprosto, učinkovito in tako enostavno, da si jo lahko pripravi vsak. Solato in paradižnik dobro operemo. Fižol skuhamo ali uporabimo kar tistega iz konzerve, da bo solata hitreje pripravljena. Odvisno od časa, ki ga imamo na voljo, se odločimo bodisi za tuno bodisi za piščanca, ki ga je treba popeči v ponvi (lahko na čebuli za še dodaten okus) za približno 10–15 minut. Vmes skuhamo še jajce in pripravimo veliko skledo. Vanjo vmešamo vse zgoraj naštete sestavine ter solato začinimo z balzamičnim kisom in bučnimi semeni. Prava osvežilna, malo kalorična in zdrava spomladanska poslastica!

Objavljeno v reviji Zvezde št. 16, 17. 4. 2019.