nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Spomladanska krhka pita s koprivami in šparglji

Zoran Franc, Novice Svet24, 07.04.2019 11:01:15

Zdravo in okusno kosilo za spomladanske navdušence

Delite na:
Spomladanska krhka pita s koprivami in šparglji
Koprivna pita. Dreamstime

Navdušite svoje goste s preprosto jedjo, ki bo dišala po pomladi in zdravju.

Sestavine: 350 g krhkega testa, 2 žlici masla, 1 žica oljčnega olja, 600 g mladih kopriv, 300 g špargljev, 1 čebula, 400 g skute, 2 jajci, 100 g parmezana, sol, poper in muškatni orešček.

Priprava: Šparglje očistimo, operemo, odrežemo lesene konce in narežemo na poljubno debele kolobarčke. Koprive operemo. Čebulo sesekljamo. V ponvi razpustimo maslo, dodamo čebulo, koprive in šparglje. Pražimo, dokler koprive ne upadejo, šparglji pa se nekoliko zmehčajo. Model za pito namastimo z oljem. Slano krhko testo razvaljamo na centimeter debelo in z njim obložimo pomaščen model tako, da prekrije tudi rob. Testo poravnamo po vseh kotih in ga nato večkrat z vilicami prebodemo. Po testu razporedimo maso iz kopriv. V skledi zmešamo skuto in jajci, solimo in popramo ter zmes polijemo po masi. Nazadnje potresemo s parmezanom. Pito pečemo pri 200 stopinjah 45 minut.

Objavljeno v časniku Novice Svet24 št. 79, 5. 4. 2019.