stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

To je božanska sladica za vse ljubitelje sliv!

M. S., Maja, 09.09.2018 16:01:30

Slive spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Najboljše so sveže nabrane in po tem, ko jih odtrgamo z veje, ne zorijo več. Iz njih pripravljamo marmelade, pečemo sladice in kuhamo žganje.

Delite na:
To je božanska sladica za vse ljubitelje sliv!
Slivove pokrite pite. Revija Maja

Male slivove pokrite pite

100 minut

Sestavine za 12 pit:
500 g moke
100 g sladkorja
1 ščepec soli
3 rumenjaki
250 g hladnega masla
200 g makovega nadeva (pripravljena mešanica)
2 žlici ruma
2 žlici slivove marmelade
600 g sliv
2 lončka smetane
maslo za pekač

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Za testo zmešamo moko, sladkor, sol, dva rumenjaka, dodamo na koščke narezano maslo in zgnetemo v testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v folijo in postavimo na hladno za pol ure.

2. Pekač za mafine namažemo z maslom. Makov nadev zmešamo z rumom in slivovo marmelado. Slive umijemo, razkoščičimo in narežemo na četrtine.

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo na pomokani površini od 3 do 4 mm na tanko. Izrežemo dvanajst krogov s premerom 7 cm in prav toliko krogov s premerom 10 cm.

4. Večje testene kroge položimo v pekač, rahlo pritisnemo ob dno, v vdolbine odmerimo po žlico nadeva. Dodamo še slive in pokrijemo z manjšim krogom. Robove staknemo skupaj.

5. Rumenjak zmešamo s smetano in s tem premažemo pokrove pit. Iz preostalega testa naredimo okraske za vrhnji del.

6. Pite pečemo pol ure. Ko so pečene, jih vzamemo iz pečice in počakamo še 10 minut, preden jih vzamemo iz pekača.