sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!

M. S., Maja, 08.09.2018 16:01:23

Slive spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Za vse ljubitelje tega temno vijoličnega poletnega sadja danes pripravljamo slivove odprte pite.

Delite na:
Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!
Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Revija Maja

Slivove odprte pite

110 minut

Sestavine za 8 pit:

300 g bele pšenične moke
150 g polnozrnate moke
80 g sladkorja
180 g masla z jogurtom
1 ščepec soli
1 jajce
60 g orehovih jedrc
800 g sliv

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Moko, sladkor, maslo, sol in jajce zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro v hladilniku.

2. Orehe na grobo zrežemo. Slive umijemo, razpolovimo, izkoščičimo. Štiri manjše okrogle pekače (premer 15 cm) obložimo s papirjem za peko.

3. Testo razdelimo na štiri dele, razvaljamo in vsak del položimo v pekač. Na sredino testa položimo slive, a ohranimo 3 cm širok prazen rob.

4. Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Pite pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 25 minut.