ivana kovac 2 Odkrito.si

Ivana odvisna od mamil, zdaj z ljubko hčerkico

Cotswolds Svet24.si

Vsa resnica o njunem zakonskem življenju

samorog 2 Petisvet

Samorogi so ob nas, a ne kličite jih, kadar ...

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

moja bos Njena.si

Tragičen konec serije Moja boš, oboževalci ...

Kulinarika

Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!

M. S., Maja, 08.09.2018 16:01:23

Slive spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Za vse ljubitelje tega temno vijoličnega poletnega sadja danes pripravljamo slivove odprte pite.

Delite na:
Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!
Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Revija Maja

Slivove odprte pite

110 minut

Sestavine za 8 pit:

300 g bele pšenične moke
150 g polnozrnate moke
80 g sladkorja
180 g masla z jogurtom
1 ščepec soli
1 jajce
60 g orehovih jedrc
800 g sliv

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Moko, sladkor, maslo, sol in jajce zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro v hladilniku.

2. Orehe na grobo zrežemo. Slive umijemo, razpolovimo, izkoščičimo. Štiri manjše okrogle pekače (premer 15 cm) obložimo s papirjem za peko.

3. Testo razdelimo na štiri dele, razvaljamo in vsak del položimo v pekač. Na sredino testa položimo slive, a ohranimo 3 cm širok prazen rob.

4. Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Pite pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 25 minut.