Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

volcji clovek2 Svet24.si

Volčji človek: najlepša leta je preživel med ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

Kulinarika

Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!

M. S., Maja, 08.09.2018 16:01:23

Slive spadajo v družino rožnic in nas osrečujejo s sladko-kislim okusom kar v dva tisoč različicah po vsem svetu. Za vse ljubitelje tega temno vijoličnega poletnega sadja danes pripravljamo slivove odprte pite.

Delite na:
Preizkusite ta vrhunski recept za slivovo pito!
Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Revija Maja

Slivove odprte pite

110 minut

Sestavine za 8 pit:

300 g bele pšenične moke
150 g polnozrnate moke
80 g sladkorja
180 g masla z jogurtom
1 ščepec soli
1 jajce
60 g orehovih jedrc
800 g sliv

Preberite tudi: Burgerji z omako guakamole. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Moko, sladkor, maslo, sol in jajce zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo hlebček, ga zavijemo v prozorno folijo in pustimo eno uro v hladilniku.

2. Orehe na grobo zrežemo. Slive umijemo, razpolovimo, izkoščičimo. Štiri manjše okrogle pekače (premer 15 cm) obložimo s papirjem za peko.

3. Testo razdelimo na štiri dele, razvaljamo in vsak del položimo v pekač. Na sredino testa položimo slive, a ohranimo 3 cm širok prazen rob.

4. Slive potresemo z orehi, robove testa prepognemo. Pite pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 25 minut.