stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Pripravite slastno pomladno lazanjo!

M. S., Maja, 23.04.2018 11:01:47

Pomlad je tu in čas je za jedi, ki nas bodo napolnile z energijo. Naj bo na naših krožnikih čim več zelenjave.

Delite na:
Pripravite slastno pomladno lazanjo!
Revija Maja

Pomladna lazanja

100 min

Sestavine za 4 osebe:

500 g svežega brokolija
400 g fileja bele ribe
1 šopek bazilike
300 g rikote
1 kozarec (185 g) zelenega pesta
100 ml čiste zelenjavne juhe
15 zelenih listov za lazanjo
100 g svežega kozjega sira
sol, poper

Priprava:

1. Brokoli umijemo in razdelimo na cvetke. Trši, stebelni del olupimo in na drobno zrežemo. V vreli slani vodi ga skupaj s cvetki blanširamo dve minuti. Odcedimo.

2. Ribo splaknemo z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na grižljaje.

3. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Baziliko osmukamo in lističe na grobo zrežemo. Rikoto zmešamo s pestom, juho in polovico bazilike. Solimo, popramo.

4. Nekaj omake zlijemo v pekač in nanjo položimo liste za lazanjo. Nanje naložimo brokoli, koščke ribe in omako. To ponavljamo, da porabimo vse sestavine. Na koncu potresemo s koščki kozjega sira.

5. Pečemo 40 minut, po potrebi med pečenjem pokrijemo z alufolijo. Ko je lazanja pečena, počakamo, da se malce ohladi, potem jo narežemo in potresemo z baziliko.

Preberite tudi: Pečemo sladke podobe iz narave. Kliknite TUKAJ!