nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Zelenjavni ocvrtki za prste obliznit'

M. O. Ž., Zarja, 06.04.2019 11:01:27

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastne zelenjavne ocvrtke po našem receptu?

Delite na:
Zelenjavni ocvrtki za prste obliznit'
Zelenjavni ocvrtki Revija Zarja

Zelenjavni ocvrtki

Za 4 osebe

Priprava: 30 minut

Sestavine: 2 čvrsta jajčevca, 1 manjša zelena bučka, 2 žlici olivnega olja, 2 žlici sesekljanega peteršilja, 2 stroka česna, 325 g rikote (sladke skute), 1 veliko jajce, 75 g nastrganega parmezana, sol, poper, 1 skodelica drobtin, olje za cvrtje.

Priprava: Zelenjavo umijemo, obrišemo in na grobo naribamo, primešamo peteršilj in olupljen pretlačen česen. V ponvi segrejemo dve žlici olivnega olja, dodamo zelenjavo, malo popražimo, solimo in popramo ter pokrito dušimo še nekaj minut. Ohlajeno zelenjavo stresemo v skledo, primešamo rikoto, stepeno jajce in parmezan, vse dobro premešamo in dodamo toliko drobtin, da se zmes nekoliko zgosti. Pustimo jo počivati 15 minut, nato iz nje oblikujemo kroglice, jih povaljamo v drobtinah in v vročem olju zlato ocvremo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 13, 26. 3. 2019.