stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Poletno kosilo brez pregrehe: piščančja solata z arašidovim prelivom

Revija Maja, 15.07.2018 11:00:25

Lahka in osvežujoča solata bo lahek obrok v vročih dneh, brez obsežne uporabe štedilnik.

Delite na:
Poletno kosilo brez pregrehe: piščančja solata z arašidovim prelivom
Revija Maja

Čas priprave: 30 minut

Sestavine za 4 osebe:

3 jajca

150 g kalčkov

120 g mešane zelene solate

1 kumara

1 šopek mlade čebule

2 piščančja fileja brez kože

2 žlici olja

Za preliv:

3 žlice olivnega olja

2 žlici riževega kisa

1 žlica arašidovega masla

1 žlica neslanih arašidov

2 žlici sojine omake

2 žlici čilijeve omake

2 žlici sesekljanega peteršilja

Sok ½ limete

Priprava:

1. Meso spečemo na olju. Jajca v trdo skuhamo. Kuhana olupimo in razpolovimo.

2. Kalčke za minuto potopimo v vrelo vodo, odcedimo in odložimo.

3. Arašide na grobo sesekljamo. Vse sestavine za preliv stresemo v kozarček s pokrovom, zapremo, dobro pretresemo.

4. Kumaro narežemo na rezine in jih skušaj s solato stresemo v skledo. Dodamo še obročke mlade čebule, natrganega pečenega piščanca in jajca. Prelijemo s polovico preliva in premešamo.

5. Preostali preliv ponudimo posebej, v skodelici. 

Preberite tudi: Orientalsko kosilo - poletni kuskus. Kliknite TUKAJ!