nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Osvežujoča in hladna limonova sladoledna torta

K. K., 12.07.2018 13:00:49

Kadar je vroče, nam teknejo predvsem lahke jedi, včasih pa si seveda zaželimo tudi kaj sladkega. Takrat si privoščimo osvežujoče sladice, ki jih pripravimo brez pečice.

Delite na:
Osvežujoča in hladna limonova sladoledna torta
Revija Zarja

Za 8 porcij

Čas priprave: od 20 do 30 minut in najmanj 4 ure zamrzovanja

Sestavine: plošča doma spečenega ali kupljenega biskvita * 8 velikih sladkih poljubčkov * 500 ml goste kisle smetane (creme fraiche) * kozarček limonine kreme * poletno jagodičje za okrasitev.

Priprava:

Dno tortnega modela s premerom 20 cm obložimo s papirjem za peko. Na papirnato podlago zložimo 1 cm debele rezine biskvita, vmesne prostore med rezinami zapolnimo z majhnimi koščki biskvita. Namesto biskvita lahko uporabimo tudi biskvitne (otroške) piškote. Beljakove poljubčke nalomimo na večje koščke in damo v skledo. Dodamo kislo smetano in premešamo. Po žlicah naložimo menjaje smetano s poljubčki in limonino kremo na biskvit v modelu. Ne zmešamo, ampak poravnamo z lopatko, nato pa udarimo z dnom modela ob mizo, da se vmesni prostori v zmesi zapolnijo. Model postavimo za najmanj 4 ure v zamrzovalnik. Iz zamrzovalnika vzamemo torto približno 20 minut, preden nameravamo postreči s sladico. Okrasimo jo s svežim jagodičjem, razrežemo in postrežemo.

Preberite tudi: Špinačni polpeti s paradižnikom, mocarelo in rukolo. Kliknite TUKAJ!