Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Osvežilne in božanske sladice iz jogurta!

Zoran Franc, Novice Svet24, 23.04.2018 14:01:45

Če smo jogurte nekoč uporabljali zgolj kot malico, ki je na hitro zadostila potrebo po hrani, lahko danes govorimo o sladici, malici ali osvežilnem napitku. Preverite nekaj odličnih spomladanskih receptov.

Delite na:
Osvežilne in božanske sladice iz jogurta!
Sladoledu podoben zamrznjeni jogurt bo odlična osvežitev v toplih pomladnih dneh. arhiv

Še vedno so najboljši domači jogurti, ki jih pripravimo iz kislega mleka. Dobro pretreseni so odlična osvežitev v vročih dneh, ki prihajajo, ne pozabite pa iz njih pripraviti tudi osvežilnih in sočnih sladic, ki so lahke, zdrave in pripravljene skorajda v hipu. Bogati jih razkošen kremast okus, ki se poda tako k sadju kot čokoladi in vanilji.  

domač jogurt
Zalogo domačega jogurta pripravite zgolj iz mleka in jogurta.
arhiv

Jogurtova zmrznjenka 

Sladica, poznana pod imenom zamrznjeni jogurt (frozen yogurt), je pripravljena hitro in zelo spominja na sladoled. Za pripravo potrebujemo 300 g polnomastnega jogurta (lahko tudi grškega), strok vanilje, 70 g sladkorja, ščepec cimeta, 100 ml sladke smetane. Jogurt damo v večjo posodo, dodamo vaniljeva semena in cimet ter skupaj s sladkorjem dobro premešamo. Dodamo smetano in stepamo, da postane struktura kremasta. Nato nadevamo v okrasne modelčke in postavimo v zamrzovalnik za 45 minut. Postrežemo s poljubnim sadnim pirejem ali tekočo čokolado.

Pripravite božanske sladice, ki bodo navdušile v zelo kratkem času.

Jogurtov tiramisu z banano 

Zdrava in hitro pripravljena sladica, ki je odlična tudi za zajtrk. Za pripravo štirih obrokov potrebujemo 3 banane, 1 pomarančo, 2 žlici medu, cimet, 500 g grškega jogurta, 100 g ovsenih piškotov. Pomarančo dobro operemo in na drobno naribamo skorjico polovice pomaranče. Nato jo prerežemo in iztisnemo sok. Dve banani narežemo na kolobarje, po želji ju pretlačimo v pire. Dodamo sok, cimet in med ter vse sestavine zmešamo skupaj z jogurtom. Piškote dobro zdrobimo. V kozarce najprej nasujemo nekaj piškotov, nato naložimo plast jogurtove zmesi, dodamo na kolobarje narezano preostalo banano in ponovno jogurtovo zmes. Na koncu okrasimo z nekaj zdrobljenimi piškoti in prelijemo z medom.

jogurt z banano
Pripravite hitro in slastno sladico, ki je primerna tudi za zajtrk.
arhiv

Grški jogurt

Grški jogurt je odličen zaradi svojstvenega okusa in gostote. Če ga ne marate, lahko dodate tudi navadnega, a ga dobro odcedite.

Domači jogurt 

Pripravite ga iz svežega prekuhanega mleka in probiotičnega jogurta. V prekuhano mleko vmešajte jogurt, prelijte v steklenice in postavite na toplo mesto.

Preberite tudi: Pomladna kuhinja: por in grah s svinjino. Kliknite TUKAJ!