Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Pomladna kuhinja: por in grah s svinjino

M. S., Maja, 22.04.2018 11:01:32

Veliko zelenjave, da preženemo utrujenost in se naužijemo svežine – to je recept za pomladno kuhinjo.

Delite na:
Pomladna kuhinja: por in grah s svinjino
Revija Maja

Por in grah s svinjino

30 min

Sestavine za 4 osebe:
1,5 žlice olivnega olja
450 g svinjskih zrezkov
sol, poper
2 pora
240 g zamrznjenega graha
100 ml čiste zelenjavne juhe
1 žlica gorčice
2 žlici kisle smetane
½ bio limone
1 žlica pehtrana

Priprava:

1. Por očistimo in narežemo na obroke. Limoni naribamo lupino in iztisnemo sok.

2. V veliki ponvi za cvrtje segrejemo žlico olja. Zrezke solimo in popramo ter jih po tri minute pečemo na vsaki strani.

3. Zrezke vzamemo iz ponve, dodamo pol žlice olja in por. Solimo in pražimo 10 minut. Dodamo še grah in zalijemo z juho. Kuhamo dve minuti na močnem ognju.

4. Zrezke narežemo na trakove in jih vrnemo v ponev. Dodamo še gorčico in kislo smetano. Začinimo z limonino lupino in sokom, potresemo s sesekljanim pehtranom in dobro premešamo.

5. Postrežemo z mladim krompirjem ali rižem, kuhanim na pari.

Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!