mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Kulinarika

Nekaj novega: rižev polpet

M. S., Maja, 12.03.2018 11:01:43

Pomlad je vse bliže. Čutimo jo v lahnem vetrcu, vohamo na sprehodu po gozdu, pričaramo pa si jo lahko tudi na krožniku. Za vas smo zato tokrat pripravili recept za slasten rižev polpet.

Delite na:
Nekaj novega: rižev polpet
Revija Maja

Rižev polpet

Sestavine za 4 osebe:
200 g dolgozrnatega riža
2 žlički začimbne mešanice
2 mladi čebuli
½ šopka peteršilja
2 žlici paradižnikove mezge
3 jajca
2 žlici olja
60 g šunke
50 g zelenih oliv brez koščic
50 g zelenega feferona

Priprava:

1. Zavremo pol litra vode ter ji dodamo začimbno mešanico in riž. Kuhamo 20 minut, potem pa odcedimo in počakamo, da se riž ohladi.

2. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Čebulo, peteršilj, mezgo in jajca vmešamo k rižu.

3. V ponvi segrejemo olje. Z žlico odmerimo riževe polpete, jih rahlo potlačimo in pražimo od 8 do 10 minut.

4. Riževe polpete postrežemo tople ali mrzle, obložimo pa jih s šunko, olivami in koščki feferona.

Preberite tudi: Kosilo v službi: riževa solata. Kliknite TUKAJ!