macron 1 profi Odkrito.si

FOTO: Brigitte Macron navdušila v beli obleki!

amir abdaković Svet24.si

Voznik avtobusa v Ljubljani: "Ne morem gledati ...

Molk Petisvet

O vsem tem je najbolje molčati!

liberija, denar Svet24.si

Izginilo za 87 milijonov evrov sveže tiskanih ...

Vladimir Putin, svč Svet24.si

FOTO & VIDEO: Putin je v roke vzel novo rusko ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

Kulinarika

Nekaj novega: rižev polpet

M. S., Maja, 12.03.2018 11:01:43

Pomlad je vse bliže. Čutimo jo v lahnem vetrcu, vohamo na sprehodu po gozdu, pričaramo pa si jo lahko tudi na krožniku. Za vas smo zato tokrat pripravili recept za slasten rižev polpet.

Delite na:
Nekaj novega: rižev polpet
Revija Maja

Rižev polpet

Sestavine za 4 osebe:
200 g dolgozrnatega riža
2 žlički začimbne mešanice
2 mladi čebuli
½ šopka peteršilja
2 žlici paradižnikove mezge
3 jajca
2 žlici olja
60 g šunke
50 g zelenih oliv brez koščic
50 g zelenega feferona

Priprava:

1. Zavremo pol litra vode ter ji dodamo začimbno mešanico in riž. Kuhamo 20 minut, potem pa odcedimo in počakamo, da se riž ohladi.

2. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Čebulo, peteršilj, mezgo in jajca vmešamo k rižu.

3. V ponvi segrejemo olje. Z žlico odmerimo riževe polpete, jih rahlo potlačimo in pražimo od 8 do 10 minut.

4. Riževe polpete postrežemo tople ali mrzle, obložimo pa jih s šunko, olivami in koščki feferona.

Preberite tudi: Kosilo v službi: riževa solata. Kliknite TUKAJ!