stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Nekaj novega: rižev polpet

M. S., Maja, 12.03.2018 11:01:43

Pomlad je vse bliže. Čutimo jo v lahnem vetrcu, vohamo na sprehodu po gozdu, pričaramo pa si jo lahko tudi na krožniku. Za vas smo zato tokrat pripravili recept za slasten rižev polpet.

Delite na:
Nekaj novega: rižev polpet
Revija Maja

Rižev polpet

Sestavine za 4 osebe:
200 g dolgozrnatega riža
2 žlički začimbne mešanice
2 mladi čebuli
½ šopka peteršilja
2 žlici paradižnikove mezge
3 jajca
2 žlici olja
60 g šunke
50 g zelenih oliv brez koščic
50 g zelenega feferona

Priprava:

1. Zavremo pol litra vode ter ji dodamo začimbno mešanico in riž. Kuhamo 20 minut, potem pa odcedimo in počakamo, da se riž ohladi.

2. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Peteršilj osmukamo in sesekljamo. Čebulo, peteršilj, mezgo in jajca vmešamo k rižu.

3. V ponvi segrejemo olje. Z žlico odmerimo riževe polpete, jih rahlo potlačimo in pražimo od 8 do 10 minut.

4. Riževe polpete postrežemo tople ali mrzle, obložimo pa jih s šunko, olivami in koščki feferona.

Preberite tudi: Kosilo v službi: riževa solata. Kliknite TUKAJ!