franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Medene zvezde s cimetom za sladkosnede

M. O. Ž., Maja, 11.12.2018 16:01:39

Med je dragoceno živilo, ki v zimskih dneh pridobi veljavo. Z njim si lajšamo prehlad in krepimo imunski sistem, svoje mesto pa najde tudi v kuhinji, posebno pri peki prazničnega peciva.

Delite na:
Medene zvezde s cimetom za sladkosnede
Medene zvezde Langnese

Medene zvezde s cimetom

Sestavine za 30 zvezd:
200 g moke
½ žličke pecilnega praška
100 g medu
1 vaniljin strok
100 g masla
1 beljak
1 noževa konica mletega cimeta
30 g mandljev v palčkah

Priprava:
1. Zmešamo moko s pecilnim praškom. Dodamo sredico vaniljinega stroka, med in koščke masla. Vse zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo ga v kroglo, zavijemo v folijo in za pol ure postavimo na hladno.
2. Testo razdelimo na tri dele in jih razvaljamo na pomokani delovni površini. Z modelom za piškote v obliki zvezde izrežemo testo in zvezde položimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
3. Beljak zmešamo s cimetom in s čopičem premažemo zvezde. Okrasimo jih z mandlji in pečemo od 10 do 12 minut v pečici, ogreti na 180 stopinj.

Objavljeno v reviji Majin božič,  21. 11. 2018.