kartoskop Dobra karma

Kartoskop za obdobje med 23. in 29. septembrom

Vedeževalka, prerokovalka, sveča, vedeževanje, prerokovanje, šloganje Svet24.si

Upanje je izpuhtelo, Karin so našli mrtvo v morju...

tonin ugrabitev2 Reporter.si

Ko ti oblast stopi v glavo: kako se je Tonin dal ...

cepivo, sputnik V Svet24.si

Kako blizu je cepivo proti koronavirusu?

20200923-01026932 Necenzurirano

Iz naših žepov v žep ministra Vizjaka

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

esmeralda-rupnik Njena.si

Ljubezen po domače: Hud udarec za Esmeraldo

Manj zmrzovanja v hladnih dneh

Tina Lucu, 22.01.2020 20:00:00

Ko zunaj sneži in zmrzuje, ona sedi na kavču v debeli volneni jopi in pod odejo, on pa v majici s kratkimi rokavi, pa še ogrevanje bi najraje nastavil na nižjo temperaturo. Ker imamo ženske manj mišične mase, nas prej zebe. Vsaka mišica je namreč majhna elektrarna toplote. Preberite, kaj pomaga, da nam bo topleje.

Delite na:
Manj zmrzovanja v hladnih dneh
Dobrodošli bodo dolgi rokavi in topli napitki. M.K.

Ingver

Ta mali gomolj v kitajski tradicionalni medicini uporabljajo že tisoče let. Njegove grelne lastnosti ne pomagajo le pri prvih znakih prehlada, ampak tudi takrat, ko nas močno zebe. 2 cm olupljenega gomolja prelijte z vročo vodo, pustite stati 10 minut, nato tekočino popijte in uživajte v občutku toplote, ki se iz trebuha širi po vsem telesu.

Ingver kot naravno zdravilo
Če imate preveč ali premalo nemiren želodec, ga bo ingver pomiril oziroma spravil v optimalen pogon.
Profimedia

Naravni materiali

Umetna vlakna v večini primerov manj dihajo. In če je koža vlažna, nas zebe. Ob hladnih dneh se zato oblecite v naravne materiale, kot so puh, volna in ovčja koža. Ti speljejo vlažnost navzven, toploto pa pustijo pod oblačilom.

Čebulni princip

Namesto da bi se oblekli v debel puli, se raje oblecite v več tanjših oblačil. Ta ustvarijo t. i. mikroklimo, izoliran sloj zraka. Glede na razmere v prostoru lahko izberete, v koliko slojev oblačil ostanete oblečeni.

koromac.jpg

Grelna živila

Živila, ki nas pogrejejo, so: jagnjetina, koromač, oreščki in semena, puran, kozji sir in rdeče vino (hladijo pa ananas, kivi, mandarine, jogurt, skuta, zelena solata, surova hrana in belo vino). Če se ne morete odpovedati živilom, ki hladijo, jih pogrejte z grelnimi začimbami, kot sta čili ali cimet.

termometer
Da vas ne bo tako zeblo, lahko telo tudi natrenirate. Redno zahajajte v naravo, izmenično se prhajte s toplo in mrzlo vodo, v stanovanju pa imejte 21 stopinj Celzija.
Profimedia

Hladilni impulzi

Izmenične kopeli ali pa za hip bosi v sneg: tudi če bo to od vas terjalo nekaj poguma, vam bo telo hvaležno. Po kratkem hladnem šoku se telo namreč spet hitro segreje, ob tem pa se okrepi imunski sistem, ki poskrbi tudi za to, da nas manj zebe.

Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 2, 10.1.2020