4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

ante mahkota Svet24.si

Umrl je vrhunski slovenski alpinist, mož Marjane ...

Roka, negativna energija Petisvet.si

Če bi vedeli, kaj se skriva za hudobijo

Ivan Mikec Svet24.si

Ivan je gorečo blazino porinil ženi Ani v naročje

prometna, noč, splošna Svet24.si

V razbitinah je umrla udeleženka priljubljenega ...

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

Kulinarika

Jesenska solata za malico v službi

M. O. Ž., Maja, 25.11.2018 11:01:46

Potrudite se in si za v službo vnaprej pripravite okusno malico ali lahko kosilo.

Delite na:
Jesenska solata za malico v službi
Jesenska solata Revija Maja

Jesenska solata

Sestavine za 4 osebe:
4 zgornji deli piščančjih krač s kožo in brez kosti
60 g masla
sol, beli poper
ingver v prahu, muškatni orešček, mlete nageljnove žbice
5 rdečih pes
250 g buče hokaido
120 g motovilca
25 g orehovih jedrc
2 jajci


1 žlica gorčice
100 ml balzamičnega kisa
200 ml lešnikovega olja

Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.

Priprava:
1.     Rdečo peso in bučno meso skuhamo na pari. Eno rdečo peso narežemo na rezine in jih položimo na krožnike. Preostale gomolje in bučno meso narežemo na koščke. Z motovilcem jih razdelimo na krožnike.
2.     Jajci v trdo skuhamo in narežemo na koščke. Kis zmešamo z gorčico in oljem. Dodamo malce vode, solimo, popramo in nazadnje vmešamo še koščke jajc. Prelijemo prek solate in potresemo s praženimi orehovimi jedrci.
3.     Krače natremo z začimbami. Spečemo jih na maslu in pečene narežemo na rezine. Položimo jih na solato.   

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.