IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

sandra selihovic Svet24.si

Sandra ima jasno začrtan cilj

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

cerkev svetega pavla_muenchen Svet24.si

VIDEO: Panika v cerkvi, košare z velikonočnimi ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

Jesenska solata za malico v službi

M. O. Ž., Maja, 25.11.2018 11:01:46

Potrudite se in si za v službo vnaprej pripravite okusno malico ali lahko kosilo.

Delite na:
Jesenska solata za malico v službi
Jesenska solata Revija Maja

Jesenska solata

Sestavine za 4 osebe:
4 zgornji deli piščančjih krač s kožo in brez kosti
60 g masla
sol, beli poper
ingver v prahu, muškatni orešček, mlete nageljnove žbice
5 rdečih pes
250 g buče hokaido
120 g motovilca
25 g orehovih jedrc
2 jajci


1 žlica gorčice
100 ml balzamičnega kisa
200 ml lešnikovega olja

Preberite tudi: Džem iz ananasa in hrušk za sladkosnede.

Priprava:
1.     Rdečo peso in bučno meso skuhamo na pari. Eno rdečo peso narežemo na rezine in jih položimo na krožnike. Preostale gomolje in bučno meso narežemo na koščke. Z motovilcem jih razdelimo na krožnike.
2.     Jajci v trdo skuhamo in narežemo na koščke. Kis zmešamo z gorčico in oljem. Dodamo malce vode, solimo, popramo in nazadnje vmešamo še koščke jajc. Prelijemo prek solate in potresemo s praženimi orehovimi jedrci.
3.     Krače natremo z začimbami. Spečemo jih na maslu in pečene narežemo na rezine. Položimo jih na solato.   

Objavljeno v reviji Maja št. 23, 9. 11. 2018.