mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

molk naslovnica Foto Ziga Culiberg (1) Svet24.si

Miša Molk o življenju, hčerki in moških

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

csd, center za socialno delo Svet24.si

CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

Horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: z lopatami do konca

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko bajc Njena.si

Franko priznal, kaj mu je pomagalo do zmage

Kulinarika

Ledena osvežitev z jagodami

M.S., Dom2, 26.08.2018 16:01:29

Kdo od sladokuscev ne klone pred jagodami, slastnimi sadeži, ki rastejo poleti tudi na naših gredicah?

Delite na:
Ledena osvežitev z jagodami
Jagodni sorbet Dom2

Privlačna barva, ravno prav čvrsta struktura in nebeško sladek okus jih povzdigujejo v kraljice vročih dni, brez katerih ni marsikatere sladice.

Jagodni sorbet

Sestavine za 4 osebe:
600 g jagod
1 bio limona
1 vaniljin strok
300 ml sladkorja
300 ml vode
meta

Priprava:

1. Najprej, najbolje prejšnji dan, pripravimo sladkorni sirup, in sicer tako, da zavremo sladkor v enakem delu vode in mešamo. Ko se sladkor povsem stopi, ga natočimo v steklenico.

2. Jagode očistimo in ukašimo skupaj s sredico vaniljevega stroka, ohlajenim sladkornim sirupom in limoninim sokom. Dodamo nekaj metinih lističev.

3. Po želji jagodno kašo precedimo, potem pa jo vlijemo v strojček za sladoled ali pa naložimo v model in čez noč zamrznemo.

Preberite tudi: Marelične kocke. Kliknite TUKAJ!

Kavna zmrzlina z jagodami

Sestavine za 6 oseb:

150 g temne čokolade
75 ml kave (espresso)
2 žlici kavnega likerja
75 g sladkorja
250 ml sladke smetane
75 g mandljevih piškotov (cantuccini)
500 g jagod
3 žlice sladkorja v prahu
nekaj metinih lističev

Priprava:

1. Čokolado stopimo nad parno kopeljo. Dodamo kavo, liker in sladkor. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se zmes ohladi.

2. Sladko smetano stepemo, piškote stresemo v vrečko in jih zdrobimo v drobtine. 

3. Najprej v sladko smetano vmešamo čokoladno maso, potem še piškotne drobtine. Maso naložimo v manjši pekač, ki smo ga obložili s prozorno folijo, ali pa v šest skodelic (s prostornino 150 ml). Za pet ur postavimo v zamrzovalnik.

4. Jagode očistimo, narežemo na rezine, jih položimo na krožnik in potresemo s sladkorjem v prahu in sesekljano meto.

5. Zmrzlino zvrnemo iz modelov in postrežemo z jagodami.

Kavna zmrzlina z jagodami
Kavna zmrzlina z jagodami
Dom2

Jogurtova strnjenka z jagodnim karpačem

Sestavine za 4 osebe:

5 lističev želatine
4 bio limete
125 g sladkorja
500 g smetanovega jogurta
150 g sladke smetane
500 g jagod
50 g sladkorja v prahu
1 strok vanilje
4 žitne ploščice z okusom jagode

Priprava:

1. Želatino namočimo v hladni vodi. Limetam nastrgamo lupino in iztisnemo sok. Oboje zmešamo s sladkorjem in s 125 ml vode zavremo. Dodamo ožeto želatino.

2. Jogurt v skodelici premešamo in mu dodamo rahlo ohlajen limetin sladkorni sirup. Dodamo še stepeno smetano. Za dve uri postavimo v hladilnik.  

3. Jagode umijemo in narežemo na rezine. En del prihranimo in ga ukašimo skupaj s sredico vaniljevega stroka in sladkorjem v prahu. Zavremo.  

4. Jagode razdelimo na krožnike, dodamo jogurtovo strnjenko in potresemo z nadrobljeno žitno ploščico. Pokapljamo z jagodno kašo. 

jogurtova krema z jagodnim karpačom
Jogurtova krema z jagodnim karpačom
Dom2