Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem

A. K., 05.07.2019 11:01:54

Danes smo za vas pripravili prav poseben recept za bezgovo juho. Pozor! Med nosečnostjo ali dojenjem bezgovih pripravkov ne uporabljajte.

Delite na:
Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem
Ledena juha iz bezgovih cvetov Revija Maja

Ledena juha iz bezgovih jagod s šampanjcem

Sestavine za 4 osebe:
300 g bezgovih jagod
4 škrobnate krompirje
1/2 porovega stebla
2 žlici surovega masla
1/2 l piščančje juhe
2,5 dcl sladke smetane
4 žlice kisle smetane
2 dcl šampanjca
sol, poper

Priprava:
Bezgove jagode dobro očistimo. Krompir olupimo in razrežemo na majhne kocke. Por očistimo, umijemo in sesekljamo. V loncu segrejemo surovo maslo, prepražimo kose porovega stebla, krompirja in bezgovih jagod ter prelijemo s piščančjo juho. Kuhamo približno 30 minut. Vmešamo smetano, na hitro povremo, takoj odstavimo s štedilnika in ohladimo. Ohlajeno juho zmeljemo s paličnim mešalnikom, da dobimo kremno juho. Posolimo in popopramo ter postavimo v hladilnik. Preden juho serviramo, vmešamo še mrzlo smetano, dolijemo šampanjec, dobro premešamo in damo v hladnih krožnikih na mizo. Užitek bo popoln, če dekoriramo z bezgovimi jagodami.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 26, 26. 6. 2019.