stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Langaš

Alan Kavčič, Avenija, 08.06.2017 15:00:00

Ocvrt prigrizek, ki so ga prekmurske gospodinje nekoč iz krompirja ali smetane ter moke pripravljale za malico na polju.

Delite na:
Langaš

Sestavine:

  • 500 g moke,
  • 50 g kvasa,
  • 1dl mleka,
  • 1 žlička soli,
  • 1 jogurt,
  • 1 jajce,
  • 1/2 vrečke pecilnega praška

Priprava:

  1. V posodi z moko in pecilnim praškom naredite jamico. Vanjo vlijte toplo mleko, žličko sladkorja in nadrobite kvas. Pustite 5 minut, da se naredi kvasec. Dodate preostale sestavine in dobro pregnetete.
  2. Iz testa oblikujte 8 kroglic in jih pustite 10 minut vzhajati. Segrejte olje. Langaš na hitro ocvrite – kakšno minuto na vsaki strani do zlatorumene barve. Odvečno maščobo popivnajte s papirnato brisačo.
  3. Na langaš dajte jogurt, drobnjak, nastrgano tünko, konopljina semena, redkvico in naribani hren.