Juha z mlado čebulo, slastna pomladna jed!
Veliko zelenjave, da preženemo utrujenost in se naužijemo svežine – to je recept za pomladno kuhinjo.
Juhica z mlado čebulo
30 min
Sestavine za 4 osebe:
2 šopka mlade čebule
750 g moknatega krompirja
1,5 l čiste zelenjavne juhe
100 m smetane
maslo
Priprava:
1. Mlado čebulo očistimo in narežemo na obročke. Krompir olupimo in narežemo na kocke.
2. V loncu segrejemo maslo in dodamo čebulo. Eno pest čebule prihranimo.
3. Ko se čebula zmehča, dodamo krompir, solimo, popramo, zalijemo z juho in kuhljamo 15 minut.
4. Juho ukašimo s paličnim mešalnikom in vanjo vlijemo smetano. Zmešamo in juho razdelimo na krožnike. Potresemo s sesekljano čebulo.
Preberite tudi: Pripravite slastno špansko paeljo. Kliknite TUKAJ!
Mogoče vas zanima tudi