bencin Svet24.si

Nič več spreminjanja cen bencina na 14 dni?

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Jagnječji kotleti s pomako

Revija Maja, 29.03.2018 11:01:04

Že odštevamo do velike noči in se pripravljamo na družinsko pojedino, ko na mizi med drugimi dobrotami ne sme manjkati pečen jagenjček.

Delite na:
Jagnječji kotleti s pomako
Revija Maja

Jagnječji kotleti s pomako

Sestavine za 4 osebe:
16 jagnječjih kotletov
1 žlica olja
1 vejica rožmarina
sol, poper
1 rezina opečenca
1 pomaranča (sok)
1 majhna rdeča paprika
½ rdečega feferona
200 g majoneze
50 g jogurta
2 stroka česna
50 g orehovih jedrc

Priprava:

1. Kotlete namažemo z oljem, priložimo vejico rožmarina in meso v tej marinadi pustimo v pokriti posodi eno uro.

2. Pomaranči iztisnemo sok, opečenec narežemo na drobne koščke, prelijemo s sokom in pet minut pustimo, da se okusi prepojijo.

3. Papriki odstranimo semena, jo olupimo (z lupilnikom za zelenjavo) in narežemo na koščke. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo.

4. Koščke paprike in feferona stresemo k opečencu in ukašimo.

5. Majonezo zmešamo z jogurtom, solimo, popramo. Dodamo pretlačena stroka česna. Dobro premešamo, potem pa še enkrat ukašimo s papriko, feferonom in opečencem.

6. Orehe sesekljamo in vmešamo v pomako.

7. Jagnječje kotlete na hitro spečemo v ponvi ali na žaru, solimo in popramo in postrežemo s pomako.

Preberite tudi: Naj danes spet zadiši iz pečice! Kliknite TUKAJ!