32_7_100 Odkrito.si

Partner Tanje Žagar o odporu in nujni spremembi

luka pahor Svet24.si

Pahorjev Luka je postal glasbeni menedžer

1 Petisvet.si

Baba Vanga v zadnji prerokbi napovedala ...

bankomat1 Svet24.si

FOTO: Eksplozijo v Ljubljani naj bi povzročil ...

katarina bar Svet24.si

Med tekmovalci eksplodiralo: žaljivke, kričanje ...

Lina Kuduzović Najstnica.si

Lina Kuduzović izdala svoj prvi singl in ...

noemi Njena.si

Takšne Noemi vam produkcija ni pokazala!

Kulinarika

Jabolčni žele s kutinami

M. S., Maja, 10.10.2018 11:01:08

V času, ko je sadja res veliko, si naredimo zalogo marmelad do konca leta. S pomočjo želirnega sladkorja se je priprava sladkih shrankov korenito skrajšala in zato si v enem popoldnevu lahko pripravimo celo vrsto namazov za okusne zajtrke.

Delite na:
Jabolčni žele s kutinami
Jabolčni žele s kutinami Revija Maja

Jabolčni žele s kutinami

Sestavine za 8 manjših kozarčkov:
1 kg jabolk (očiščenih)
1/2 kg kutin (očiščenih)
1 kg želirnega sladkorja 1 : 1
3 bio limete

Preberite tudi: Jabolka v najslajši podobi. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Jabolka očistimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. Kutine obrišemo s krpo, očistimo in narežemo na koščke. Prelijemo jih z litrom vode, segrevamo do vrenja, znižamo temperaturo in kuhljamo pol ure.
2. Precedimo skozi gazo in odmerimo liter tekočine. Ko se sok ohladi, mu primešamo želirni sladkor in na tanke rezine narezane limete.
3. Mešanico spet segrevamo do vrenja, ves čas mešamo, vztrajamo od 4 do 6 minut, potem žele nalijemo v kozarce in jih neprepustno zapremo.

Nasvet:

Koščke jabolk in kutin lahko s cimetom, sladkorjem in maslom pretlačimo v okusno čežano.