profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Jabolčni žele s kutinami

M. S., Maja, 10.10.2018 11:01:08

V času, ko je sadja res veliko, si naredimo zalogo marmelad do konca leta. S pomočjo želirnega sladkorja se je priprava sladkih shrankov korenito skrajšala in zato si v enem popoldnevu lahko pripravimo celo vrsto namazov za okusne zajtrke.

Delite na:
Jabolčni žele s kutinami
Jabolčni žele s kutinami Revija Maja

Jabolčni žele s kutinami

Sestavine za 8 manjših kozarčkov:
1 kg jabolk (očiščenih)
1/2 kg kutin (očiščenih)
1 kg želirnega sladkorja 1 : 1
3 bio limete

Preberite tudi: Jabolka v najslajši podobi. Kliknite TUKAJ!

Priprava:

1. Jabolka očistimo, odstranimo peške in narežemo na koščke. Kutine obrišemo s krpo, očistimo in narežemo na koščke. Prelijemo jih z litrom vode, segrevamo do vrenja, znižamo temperaturo in kuhljamo pol ure.
2. Precedimo skozi gazo in odmerimo liter tekočine. Ko se sok ohladi, mu primešamo želirni sladkor in na tanke rezine narezane limete.
3. Mešanico spet segrevamo do vrenja, ves čas mešamo, vztrajamo od 4 do 6 minut, potem žele nalijemo v kozarce in jih neprepustno zapremo.

Nasvet:

Koščke jabolk in kutin lahko s cimetom, sladkorjem in maslom pretlačimo v okusno čežano.