sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Eksotika po domače

Marjana Ogorevc Žgalin, Zarja, 24.01.2019 11:01:09

Za dober obrok, ki diši po eksotiki, ni treba v daljne kraje. Celo pot v kitajsko restavracijo si lahko prihranite, če si priskrbite nekaj sestavin, ki so na voljo v vseh bolje založenih trgovinah, stopite za štedilnik in segrejete vok. No, zadoščala bo tudi kakšna teflonska ponev, da bo iz nje zadišalo po azijski kuhinji.

Delite na:
Eksotika po domače
Juha Shutterstock

Juha s kozicami in lignji

Za 4 osebe

Priprava: 60 minut

Sestavine: 200 g lignjev, 250 g kozic, 300 g stebelne zelene, 2 stroka česna, nastrgana lupina limete, 6 žlic olivnega olja, ½ žličke čilija v nitkah, sol, poper, 100 ml belega vina, 750 ml čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke), 3 žličke škroba (npr. hitri gustin za omake).

Priprava: Lignje in kozice odmrznemo ter splaknemo z mrzlo vodo. Lignje narežemo na obročke. Zeleno očistimo in narežemo na koščke. Česen olupimo in pretlačimo. V skledi zmešamo lignje, kozice, koščke zelene in česen, dodamo nastrgano limetino lupino, olivno olje in čili. Premešamo, pokrijemo in za pol ure postavimo na hladno. Medtem segrejemo vok in v njem popražimo vse sestavine. Solimo, popramo, zalijemo z vinom, nekaj časa kuhljamo, dodamo še juho in zavremo. Nazadnje vmešamo škrob oziroma sredstvo za zgoščevanje in kuhljamo še minuto. Solimo, popramo.

Objavljeno v reviji Zarja št. 3, 15. 1. 2019.