stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Diete slavnih

Marjana Vovk, 13.10.2019 16:00:00

Vsem je jasno, da mična telesa zvezdnic niso le posledica dobrih genov, ampak morajo dekleta za njih tudi trpeti, tako kot vse navadne smrtnice. Pa poglejmo, na katere diete in zdrave prehranjevalne navade prisegajo nekatere hollywoodske lepotice.

Delite na:
Diete slavnih
Jessica Biel Profimedia

Gwyneth Paltrow: razstrupljanje
Le kdo bi verjel, da bo lepa igralka te dni praznovala že 47. rojstni dan! Gwyneth je zagovornica zdrave prehrane in je izdala več kuharskih knjig, večkrat na leto pa se po tri tedne razstruplja, in sicer z očiščevalno dieto, ki jo je razvil kardiolog Alejandro Junger. V tistem času iz svoje prehrane izloči gluten, laktozo, jajca, sladkor, alkohol in druge pogoste alergene, dva od obrokov na dan pa morata biti v tekočem stanju (smuti ali juha).

gwyneth.jpg
Gwyneth Paltrow
Profimedia

Jessica Biel: paleo dieta
Sedemintridesetletna igralka prisega na paleo dieto, ki velja za eno od najpriljubljenejših na svetu. Ta temelji na prepovedi ogljikovih hidratov oziroma predelane hrane (žitarice, stročnice, mlečni izdelki, škrob, sladkor, hitra in vnaprej pripravljena hrana itd.) ter priporoča uživanje naravnih živil in dobrih maščob (pusto meso, morska hrana, oreščki, zelenjava, jajca, sadje). »S to diete shujšate in oblikujete postavo, odvzame vam še tisti zadnji sloj maščobe in vode iz telesa,« prepričuje Jessica.

beyonce.jpg
Beyonce
Profimedia

Beyonce: limonada
Kadar mora pevka na hitro izgubiti nekaj kilogramov (na primer za kakšno filmsko vlogo ali pomemben nastop), prisega na t. i. limonadno dieto oziroma generalno čiščenje: deset dni lahko zaužije le domačo limonado, sestavljeno iz limonovega soka, javorovega sirupa in kajenskega popra. Sicer pa je 37-letnica pred časom postala veganka (z občasno ribo na krožniku), saj pravi, da se ob taki prehrani počuti bolje.

victoria.jpg
Victoria Beckham
Profimedia

Victoria Beckham: alkalna dieta
Veliko zvezdnic, med njimi pevka in modna ikona Victoria Beckham (45), prisega na alkalno dieto. Ta pravi, da mora biti pH telesa nekje med 7,35 in 7,45, zato moramo večino kisle hrane (npr. meso, mleko, kruh, jajca) zamenjati z alkalno (sadje, zelenjava, oreščki, stročnice). In še ena Victorijina skrivnost, ki pomaga tudi pri ohranjanju mladostnega videza: borovničev smuti, ki je poln vitamina C in maščob omega 3!

catherine.jpg
Catherine Middleton
Profimedia

Catherine Middleton: brez lakote
Vojvodinja Cambriška (37) prisega na dieto brez lakote, ki jo je zasnoval francoski zdravnik Pierre Dukan. Ta je razdeljena v tri faze: najprej teden dni uživamo le visokoproteinsko hrano, nato nekaj mesecev izmenjanje po dnevih proteinsko hrano in zelenjavo, nazadnje pa počasi v prehranjevanje znova spustimo tudi malo ogljikovih hidratov in maščob.

lady gaga.jpg
lady gaga
Profimedia

Lady Gaga: pet faktorjev
Dieta petih faktorjev je tista, ki ohranja zavidljivo postavo pevke Lady Gaga (33). Razvila jo je trenerka Harley Pasternak, traja pet mesecev, temelji pa na petih obrokih na dan, ki so sestavljeni iz petih živil in morajo vsebovati proteine, zdrave maščobe, vlaknine in nesladkano pijačo. Na teden dovoljuje en prekršek, torej obrok po želji.

 Objavljeno v reviji Liza/Maja št. 39, 20.9.2019