mojca mavec Dobra karma

'Po slovenskih merilih sem nemogoča,' pravi ...

princ Harry Svet24.si

Princ Harry le še bleda senca samega sebe

NOVAK 8A-2020 Reporter.si

Ljudmila Novak ob 20. letnici NSI o svetovljanu ...

zrče, novalja, plaža Svet24.si

Okužbo v zadnjem mesecu potrdili pri 16 mladih, ...

aleksandra pivec danilo markocic izola bobo2 Necenzurirano

"Kravje kupčije" z nepremičninami v občini Izola

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

Sanja grohar_portet_osebni arhiv Njena.si

Sanja Grohar v solzah

»Bil sem v šoku!«

C.R., 11.07.2019 20:01:26

Končno ga imamo – letošnji zmagovalec oddaje MasterChef Slovenija je Anže Kuplenik! Najmlajši masterchef se je tako iz študentske kuhinje zavihtel neposredno na prestol MasterChefa! Čestitamo!

Delite na:
»Bil sem v šoku!«
Masterchef 2019 Pop TV

Sanja in Anže sta se pomerila v veličastnem kuharskem dvoboju, v katerem so odločale malenkosti. Na koncu je slavil Anže Kuplenik, ki je postal najmlajši zmagovalec šova MasterChef Slovenije.

Po predjedi je vodil Anže, glavna jed je v vodstvo za eno točko popeljala Sanjo, ki pa je dobila manj točk pri sladici iz 116 korakov (njen recept je na desetih straneh). Snemanje se je zavleklo pozno v noč in tekmovalca sta po sladici izčrpana obsedela na tleh.

Masterchef 2019 finale 269.jpg
Masterchef 2019
Pop TV

Kakšni so bili prvi občutki po zmagi?

Občutki so bili neverjetni. Nekaterih stvari se sploh ne spomnim. Vem, da sem padel na kolena in da so se domači v krogu objeli. Vse drugo je zelo megleno. Bil sem v šoku, stvari nisem takoj dojel. Kmalu sem se ob vseh čestitkah začel zavedati, občutek je bil res nor. Vau, kaj mi je uspelo, kaj sem dosegel – in to pri dvajsetih letih.

Masterchef 2019 finale 246.jpg
Masterchef 2019
Pop TV

Si si pred vstopom predstavljal, da se boš iz študentske kuhinje zavihtel na sam vrh tekmovanja MasterChef Slovenija?

Ne, nikoli. Niti predstavljati si nisem mogel. V tekmovanje se nisem podal z mislijo na zmago, ampak sem si sproti postavljal cilje – tako bi bil ob morebitnem odhodu manj razočaran. Šel sem korak za korakom. Prvi cilj je bil, da šova ne zapustim med prvimi tremi, nato so bili cilji najboljših deset, najboljših osem, najboljših pet, najboljši trije in na koncu zmaga. Je pa kdaj med tekmovanjem misel vsekakor ušla tudi proti zmagi.

masterchef 3 obrez.jpg
masterchef
Pop Tv

Kako boš porabil denarno nagrado v vrednosti 50.000 evrov?

Z družino se bomo odpravili na potovanje, zagotovo bo prijalo malo oddiha. Treba bo kupiti vso kuharsko opremo in se še marsikaj naučiti ter vse znanje nadgraditi. Zato bi denar izkoristil tudi za kakšno izobraževanje v tujini.

Masterchef 2019 finale 294.jpg
Masterchef 2019
Pop TV

Kakšni so tvoji načrti za naprej? Ostajaš v kuhinji?

Pravih kuharskih načrtov nimam, saj si ne znam predstavljati, kaj vse me čaka. Prepustil se bom toku, izkoristil čim več ponujenih priložnosti, saj se želim v enem letu izkazati, da bom lahko imel od tega koristi tudi pozneje. Zagotovo bom ostal v kuharskih vodah. Pomemben mi je tudi študij, želim si ga čim prej dokončati.

Več fotografij si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Objavljeno v reviji Vklop/Stop št. 26, 27. 6. 2019