polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

Bezgovo cvrtje za gurmane

A. K., Maja, 06.07.2019 11:01:29

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno bezgovo cvrtje?

Delite na:
Bezgovo cvrtje za gurmane
Bezgovo cvrtje Revija Maja

Bezgovo cvrtje

Sestavine za 4 osebe:
12 kobulov bezgovega cvetja
100 g pšenične moke
100 g ržene moke
2 jajci
1/8 l mleka
1/8 l temnega piva
sol, maščoba (najbolje kuhano maslo)

Priprava:
Bezgovega cvetja ne splaknemo, ampak samo otresemo, da ohrani vso aromo. V plitvi ponvi segrejemo samo toliko maščobe, da cvetje lahko plava. 

Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Potem primemo vsak kobul za pecelj, kobul namočimo v testo in spečemo v vroči maščobi.

Cvrtje položimo na kuhinjski prtiček, da se maščoba odcedi, potem ga potresemo z mletim sladkorjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.