zaupanje 3 Dobra karma

Mikročipi, kode in pečati so nas zasužnjili - ...

pes, kent, Svet24.si

"Ker se v 10 letih nisem naučil biti priden ...

janez jansa bobo1 Reporter.si

Kako je Janša klical na Reporter in spraševal ...

Aleksandra Pivec Svet24.si

Vodstvo Desusa je grozilo predsednici ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Necenzurirano

Večerni obiski Aleša Hojsa na policiji

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

Tanja Žagar Njena.si

Tanjo Žagar zasuli s čestitkami za drugo ...

Bezgovo cvrtje za gurmane

A. K., Maja, 06.07.2019 11:01:29

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno bezgovo cvrtje?

Delite na:
Bezgovo cvrtje za gurmane
Bezgovo cvrtje Revija Maja

Bezgovo cvrtje

Sestavine za 4 osebe:
12 kobulov bezgovega cvetja
100 g pšenične moke
100 g ržene moke
2 jajci
1/8 l mleka
1/8 l temnega piva
sol, maščoba (najbolje kuhano maslo)

Priprava:
Bezgovega cvetja ne splaknemo, ampak samo otresemo, da ohrani vso aromo. V plitvi ponvi segrejemo samo toliko maščobe, da cvetje lahko plava. 

Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Potem primemo vsak kobul za pecelj, kobul namočimo v testo in spečemo v vroči maščobi.

Cvrtje položimo na kuhinjski prtiček, da se maščoba odcedi, potem ga potresemo z mletim sladkorjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.