bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

osijek pm Ekipa24.si

Grozljivka na Hrvaškem: prerešetali so avto ...

Govori se, da se ne bo vrnila v javnost do leta 2025 Odkrito.si

Kate Middleton - tehtala naj bi le 39 kg …

doncic Ekipa24.si

Uf, kakšne brutalne besede Luke Dončića po ...

Bezgovo cvrtje za gurmane

A. K., Maja, 06.07.2019 11:01:29

Že veste, kaj boste danes kuhali? Ne? Kaj pa, če pripravite slastno bezgovo cvrtje?

Delite na:
Bezgovo cvrtje za gurmane
Bezgovo cvrtje Revija Maja

Bezgovo cvrtje

Sestavine za 4 osebe:
12 kobulov bezgovega cvetja
100 g pšenične moke
100 g ržene moke
2 jajci
1/8 l mleka
1/8 l temnega piva
sol, maščoba (najbolje kuhano maslo)

Priprava:
Bezgovega cvetja ne splaknemo, ampak samo otresemo, da ohrani vso aromo. V plitvi ponvi segrejemo samo toliko maščobe, da cvetje lahko plava. 

Vse sestavine za testo dobro zmešamo. Potem primemo vsak kobul za pecelj, kobul namočimo v testo in spečemo v vroči maščobi.

Cvrtje položimo na kuhinjski prtiček, da se maščoba odcedi, potem ga potresemo z mletim sladkorjem.

Objavljeno v reviji Zarja št. 26, 24. 6. 2019.