Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso za gurmane

Revija Maja, 09.06.2018 11:01:14

Beluše nekateri imenujejo tudi kraljevska zelenjava. So okusni, zdravi in vsestransko uporabni. Za vse ljubitelje te zelenjave smo pripravili recept za slastno jed, s katero lahko postrežete tudi na pikniku.

Delite na:
Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso za gurmane
Dreamstime

Hrustljavi beluši s paradižnikovo salso

60 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g belušev
sol, poper
1 šopek kreše
200 g svežega mladega sira
1 zavoj listnatega testa
1 jajce

Za salso:
500 g zrelih paradižnikov
1 rdeča čebula
1 rdeč feferon
nekaj vejic peteršilja
5 žlic olivnega olja
sol, poper

Priprava:

1. Beluše stresemo za dve do štiri minute v vrelo slano vodo. Potem jih potopimo v ledeno vodo in odložimo na papirnato kuhinjsko brisačo.

2. Krešo narežemo in zmešamo z mladim sirom, solimo, popramo.

3. Testo razvaljamo, namažemo s svežim sirom, narežemo na trakove in spiralno zavijemo okrog belušev.

4. Jajce razžvrkljamo, s tem namažemo palčke in potresemo s poprom.

5. Palčke položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, od 20 do 25 minut.

6. Ponudimo s paradižnikovo salso, ki jo pripravimo tako, da paradižnike na drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in prav tako sesekljamo. Feferonu odstranimo semena in ga sesekljamo. Zmešamo paradižnik, čebulo, feferon, sesekljan peteršilj in olje, solimo in popramo.

Preberite tudi: Okus po poletju s sladicami iz češenj. Kliknite TUKAJ!