Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Prekletstvo Batmana in povezana usoda Matthewa Perryja?

kš, 30.10.2023 20:50:26

V svetu filma in televizije so prekletstva pogosto pripisana različnim projektom, od raznih franšiz do filmskih setov, ki so jih zaznamovali nesrečni dogodki.

Delite na:
Prekletstvo Batmana in povezana usoda Matthewa Perryja?
Matthew Perry - je zadnje čase v svojih objavah neprestano omenjal Batmana Instagram / edited

Ena izmed najbolj znanih je domnevno prekletstvo, povezano z Nolanovo trilogijo o Temnem vitezu. V zvezi z Batmanovimi filmi so se namreč zgodile različne tragedije in nesreče … Zakaj je tako in od kje ideja o prekletstvu? Sam Matthew Perry, ki nas je zapustil v soboto, je nekaj tednov pred smrtjo večkrat objavil prav Batmanov znak. Kaj se skriva za tem?

Minuli dogodki, ki jih nekateri pripisujejo prekletstvu Batmana:

Nenadna smrt Heatha Ledgerja

Heath Ledger
Heath Ledger
Profimedia

Heath Ledger, avstralski igralec, ki je v filmu "The Dark Knight", Temni vitez (2008) odlično upodobil Jokerja, je umrl 22. januarja 2008, nekaj mesecev pred izidom filma. Ledgerja so našli mrtvega v njegovem stanovanju na Manhattnu in sicer zaradi prevelikega odmerka zdravil. Njegova smrt je bila za mnoge šok, saj je bila Ledgerjeva upodobitev Jokerja že pred izidom filma deležna visokih pričakovanj. Igralčeva smrt je imela globok vpliv na filmsko industrijo in njegovo zapuščino, saj je posthumno prejel oskarja za najboljšega stranskega igralca za svojo vlogo. Smrt tako mladega in obetavnega igralca je številne oboževalce in kolege pustila v šoku in žalosti, hkrati pa je prispevala k mitu o prekletstvu Batmanovih filmov.

The Dark Knight - Heath Ledger.jpg
Heath Ledger - The Dark Knight
Profimedia

Christian Bale je bil aretiran

03-filmoteka-christianbale.jpg
Christian Bale
Profimedia

Medtem ko je bil na promociji filma "The Dark Knight", je bil Christian Bale, ki je upodobil Batmana, aretiran zaradi domnevnega družinskega spora. Bale je kasneje podal izjavo, v kateri je zanikal vse obtožbe.

Morgan Freeman je imel nesrečo

morgan freeman.jpg
Morgan Freeman
revija zvezde

Morgan Freeman, ki je igral Luciusa Foxa, je kmalu po izidu filma "The Dark Knight" doživel hudo avtomobilsko nesrečo. Kljub resnim poškodbam se je Freeman popolnoma opomogel.

Tragedija v Aurori

James Holmes
James Holmes je med zaslišanjem povedal, da je Joker ...
Profimedia

Leta 2012, med večerno projekcijo filma "The Dark Knight Rises" v kinu v Aurori v Coloradu, je 24-letni James Holmes, oborožen s strelnim orožjem, streljal na občinstvo, pri čemer je ubil 12 ljudi in jih ranil 70. Holmes, ki je bil kasneje aretiran, je trdil, da je bil v času streljanja Joker, kar je še bolj poudarilo povezavo med streljanjem in Batmanovimi filmi. Tragični dogodek je sprožil številne razprave o vplivu filmskega nasilja na resnično življenje in o odgovornosti filmske industrije. Prav tako je postavil vprašanje o varnosti v kinematografih in vplival na to, kako se filme promovira in prikazuje v luči možnih groženj. Tragedija v Aurori je postala ena najbolj bolečih in zloveščih povezav med realnostjo in fikcijo v zvezi z Batmanovimi filmi in je še dodatno povečala govorice o prekletstvu, povezanem s temačno filmsko produkcijo.

Tehnične in produkcijske težave

Nenazadnje pa obstajajo tudi poročila o različnih tehničnih in produkcijskih težavah med snemanjem Nolanove trilogije. Vse od nesreč na setu do težav z opremo, te težave so dodatno povečale govorice o prekletstvu.

Nekateri menijo, da je ideja o prekletstvu preprosto rezultat serije nesrečnih dogodkov, medtem ko drugi vidijo nekaj bolj zloveščega. Ne glede na to, ali je prekletstvo resnično ali ne, ni mogoče zanikati, da so te tragedije zaznamovale trilogijo o Temnem vitezu in pustile trajen vtis na vse, ki so bili vključeni v produkcijo ali so bili oboževalci teh filmov.

----------------------------------------

Povezava Batmana s pokojnim Matthewjem Perryjem

"Pogosto rečem, da sem Batman" je pred časom igralec zaupal novinarju revije GQ. Ta njegova obsesija z Batmanom pa se je vrnila le nekaj tednov nazaj.

matthew-perry
Matthew Perry
Profimedia

Novinar Chris Heath se spominja srečanja s pokojnim Prijateljem in pogovora, polnega netopirskih znakov. Nedvomno veliko žalosti in skrivnosti, ki jih je povzročila prezgodnja smrt Matthewa Perryja, ne bo nikoli v celoti razjasnjenih. Ko se je GQ lani pred objavo njegovih spominov pogovarjal z njim, sta bili povsem očitni dve nasprotujoči si zgodbi: Perry si je želel, da bi to bil trenutek, ko bo lahko za seboj pustil številne težave in se podal v boljše življenje, ki bo temeljilo na ustvarjanju družine in pomoči drugim; in da se v njem in okoli njega še vedno vrtijo vse vrste nenehnih bojev in dediščina preteklih neuspehov. Zaradi vsega, česar si ni želel prihraniti v včasih brutalnem prelivanju svoje knjige, je bilo očitno, da je še veliko več stvari, ki jih ni povedal.

matthew-perry
Matthew Perry
Profimedia

Zadnjih sedem objav posvečenih Batmanu

Nekatere stvari pa so morda nekoliko manj skrivnostne, kot se zdijo. V urah po njegovi smrti je pozornost pritegnilo na videz nerazumljivo dejstvo, da se zadnjih nekaj Perryjevih objav na Instagramu tako ali drugače nanaša na Batmana.

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

V prvi od teh objav, enajst dni pred njegovo smrtjo, je kamera krožila po prostoru, ki je videti kot spalnica z velikimi ploščatimi zasloni na treh stenah, na vsakem je bil prikazan logotip filma Batman iz leta 2022, na stropu pa je bila med zvezdami silhueta netopirskega signala. "Nikomur ni treba skrbeti," je zapisal Perry, "nocoj imam ulice."

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Drugi, dva dni pozneje, je prikazoval netopirski signal v rdečih lučeh, za katerim se je zdelo, da lebdi na robu stavbe, v daljavi za njim pa so bile mestne luči. Perryjevo sporočilo: "Dobro spite. Nocoj imam mesto v rokah - Mattman."

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Tri dni zatem je objavil elektronsko tablo s sporočilom Batman je igral pickleball in dvema Perryjevima komentarjema: "WTF?" in "Počivajte mirno. Sem na visoki stavbi."

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Naslednji dan je objavil zadnje štiri objave. Prva je bila videoposnetek roke, ki je na ravno površino položila tri rdečkaste ovalne jagode, morda goji jagode: "To je tisto, kar sem danes jedel. Sem Mattman."

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Druga je bila fotografija buče, pripravljene za noč čarovnic, z izrezom v obliki Batmanovega loga. "Ali veste, kaj mislim?" je zapisal.

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Tretji je bil videoposnetek polmeseca na nebu, na katerem je v ospredju utripalo nekaj napol vidnega, z besedami: "Ali razumeš, kaj ti hočem povedati?" "Jaz sem Mattman."

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

matthew-perry
Matthew Perry
Instagram

Četrta - kar je pa še najbolj neverjetno, glede na to, kaj bo sledilo - je bila fotografija Perryja s slušalkami na ušesih v oddaljenem kotu nekega bazena, obsijanega z vijolično svetlobo, z mestom in isto polmesečino za njim. "Oh, topla voda, ki se vrtinči okoli tebe, ti daje dober občutek?" je zapisal. "Jaz sem Mattman."

Matt Perry
Matthew Perry
Instagram

Seveda se je splet dobesedno vnel in ena za drugo si sledijo teorije o tem, da naj bi se Perryju zgodilo nekaj zloveščega, povezanega s prekletstvom Batmana ali pa da nam je vsem nam želel pred smrtjo igralec nekaj povedati …