zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Načrt je pripravljen, Harry je izključen!

Karmen Špacapan, 05.03.2024 18:36:03

Kralj Karel nadaljuje zdravljenje raka. Za zdaj ni znanih nobenih dodatnih informacij o njegovem zdravstvenem stanju.

Delite na:
Načrt je pripravljen, Harry je izključen!
Harry bi se rad vrnil v kraljevo družino, vendar mu to ne bo omogočeno ... PROFIMEDIA

Takoj so bili sproženi postopki, kot so načrti za nasledstvo: kljub pozitivnim znakom je neizogibno razmišljati o prihodnosti. Harry naj bi bil izključen tako iz načrtov za nasledstvo kot iz načrtov za izredne razmere.

Kralj redno prejema ke
Kralj redno prejema ke voščilnice, ki ga tudi zelo nasmejejo.
Profimedia

Izrazita sprememba

V primerjavi z vladanjem kraljice Elizabete II. se pristop kralja Karla razlaga kot izrazita sprememba. Monarhija je bila vedno zelo skrivnostna o zdravju visokih članov in je razkrivala zelo malo informacij. Danes pa je kralj Karel, zavedajoč se časa, veliko bolj sodoben in odprt za dialog. Po prvem razkritju diagnoze povečane prostate in pozneje raka so se podaniki združili okoli kralja in mu izkazali vso podporo.

Kljub bolezni se vsako nedeljo udeleži tudi maše.
Kljub bolezni se vsako nedeljo udeleži tudi maše.
Profimedia

Karel vsakodnevno prejema na stotine pisem podpornikov z vsega sveta. Številna sporočila so ga nasmejala, druga so ga ganila do solz, pismo nekega otroka pa ga je še posebej ganilo: »Nikoli ne obupajte, bodite pogumni.« Odkar je kralj 5. februarja razkril, da ima raka, so mu dostavili več kot 7000 sporočil. Kraljevi pomočniki pravijo, da »so pogosto vir smeha«, kralja pa sporoča: »Te prijazne misli so največja tolažba in spodbuda. Vsem, ki ste si vzeli čas za pisanje, se zahvaljujem.«

Kralj Karel III. se bori proti težki bolezni.
Kralj Karel III. se bori proti težki bolezni.
Profimedia

Harry je popolnoma izključen

Kralju, ki še naprej opravlja nekatere poslovne in uradne zadeve, stojita ob strani njegov sin William, sedanji valižanski princ in prestolonaslednik, ter žena, kraljica Kamlla. Tudi v najtemnejši uri za monarhijo pa Harryju ni bilo dovoljeno, da bi nadaljeval kraljeve dolžnosti. Kot navaja Mirror, ni bil izključen le iz načrtov za nasledstvo, temveč tudi iz načrtov za nujne primere.

kareKralj Karel III. in njegova soproga Camilla sta skupaj zapustila kliniko, v kateri je bilal-iii.
Kralj Karel III. in njegova soproga Camilla sta skupaj zapustila kliniko, v kateri je bila tudi Kate in o kateri še zdaj ne vemo skoraj ničesar.
Profimedia

Če smo pošteni, naj bi rdečelasi princ vseeno poskušal pomagati kralju, svojemu očetu. Prav tako naj bi nekaterim prijateljem razkril možnost vrnitve v palačo v tem težkem času, saj želi stati ob strani očetu in bratu. Vendar za Harryja na dvoru ni prostora in britanski tabloidi so prepričani, da vrnitve v kraljevo družino ne bo. Katie Nicholl iz revije Vanity Fair je prepričana: »Zamisel, da bi se Harry vrnil v Združeno kraljestvo in opravljal dolžnosti v imenu kralja, je zelo malo verjetna. Obstaja skrbno izdelan načrt za nepredvidljive primere, če kralj v prihodnjih mesecih ne bo mogel opravljati javnih obveznosti, in nobena od teh obveznosti ne vključuje princa Harryja.«