zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Skrivnost njene bolezni je iz dneva v dan globlja

kš, 05.02.2024 14:50:33

Senca skrbi nad britansko kraljevo družino: zaporedje zdravstvenih preizkušenj

Delite na:
Skrivnost njene bolezni je iz dneva v dan globlja
Kaj se zares dogaja s Kate Middleton in kdaj bodo Britanci zvedeli pravo resnico? Profimedia

V zadnjem času so se nad britansko kraljevo družino zgrnili temni oblaki predvsem zaradi hudih zdravstvenih preizkušenj, ki so vzbudili zaskrbljenost in sočutje po vsej državi. Kralj Karel III., ki je nedavno prestal operacijo prostate, se ukvarja z izzivi okrevanja, medtem ko je javnost pretresena zaradi novic o Sarah Ferguson, ki so ji diagnosticirali melanom. Zdravniki trenutno preverjajo, ali se je rak razširil na druge organe, kar dodaja napetost v že tako napetem položaju.

Že nekaj mesecev nazaj je bilo že na njenem obrazu opaziti, da je očitno nekaj narobe.
Že nekaj mesecev nazaj je bilo že na njenem obrazu opaziti, da je očitno nekaj narobe.
Profimedia

Medtem pa je Kate Middleton, ki je vedno bila steber moči in elegance, prav tako v središču pozornosti zaradi svojega zdravstvenega stanja. Po težki in skrivnostni operaciji, o kateri Kensingtonska palača molči oziroma podaja zelo skope informacije, je Kate preživela dva tedna v bolnišnici, preden so jo v popolni tajnosti odpeljali domov. Njeno dolgotrajno okrevanje in pomanjkanje informacij sta sprožila val ugibanj in skrbi med Britanci.

V tem času preizkušenj se zdi, da je na britansko kraljevo družino padla senca hudih bolezenskih stanj, ki ne prizanaša niti najvišjim članom. Tako zaporedje dogodkov je pritegnilo pozornost ne le domačih, temveč tudi mednarodnih medijev, pri čemer se vsi sprašujemo, kaj prinaša prihodnost eni najbolj prepoznavnih in spoštovanih kraljevih družin na svetu.

Kaj se dogaja s Kate?!

Vsa Britanija je zaskrbljena, čeprav se je njihova prekrasna princesa vrnila domov v Adelaide Cottage. Dodatno zaskrbljenost podžiga tudi to, da je iz klinike odšla na skrivaj – nihče je ni videl. Novico so sporočili iz palače, ko naj bi bila Kate že pri svojih ljubljenih.

Tudi sama je večkrat delila fotografije s svojimi malimi navihančki.
Tudi sama je večkrat delila fotografije s svojimi malimi navihančki.
Instagram (@princeandprincessofwales)

Spomnimo, da je princesa takoj po rojstvu vsakega od svojih treh otrok javnosti pokazala svoje novorojenčke pred bolnišnico St. Mary's. Njeni nastopi so bili vedno skrbno izbrani in so odražali njeno eleganco ter spoštovanje kraljeve tradicije, čeprav je le nekaj ur pred tem rojevala. Tokrat pa se princesa dobesedno skriva ali, bolje rečeno, jo skrivajo!

14 dni v bolnišnični postelji

Kate Middleton se je po 14 dneh v bolnišnici, kjer so ji operirali trebuh, vrnila domov. O valižanski princesi pravzaprav ni znanega nič več, le splošne informacije o njenem zdravstvenem stanju, ki želijo biti pomirjujoče, da po operaciji dobro okreva. Vendar v teh novicah ni nič natančnega ali konkretnega. Zdi se, kakor da bi palača skrivala nekaj pomembnih podatkov.

Vedno urejena in vedno nasmejana ... Tudi, ko se okoli nje znajde na stotine paparacev.
Vedno urejena in vedno nasmejana ... Tudi, ko se okoli nje znajde na stotine paparacev.
Profimedia

Okreva v Adelaide Cottageu

Kate se je tako vrnila v Adelaide Cottage, hišo v bližini gradu Windsor, v katero se je z Williamom in otroki preselila poleti 2022. Selitev je bila takrat nujna, da bi bila bližje kraljici Elizabeti, ki je Buckinghamsko palačo dokončno zapustila zaradi zdravstvenih razlogov. Kmalu zatem, 8. septembra 2022, je vladarica umrla.

Vsekakor sta se Kate in William odločila, da ostaneta v Adelaide Cottageu, saj sta pravkar zamenjala šolo za svoje otroke, Georgea, Charlotte in Louisa. Ti so zdaj po dveh tednih končno lahko spet objeli svojo ljubljeno mamico. Otroci je namreč niso obiskali na kliniki, verjetno zato, da bi se izognili medijski izpostavljenosti, pa tudi travmi ob pogledu na mamo v bolniški postelji.

Vse je tako skrivnostno …

Zakaj je princesa kliniko zapustila tako skrivnostno in kako to, da nikomur ni uspelo posneti niti ene fotografije? Vemo namreč, da so britanski paparaci res neusmiljeni in da cele dneve in noči sedijo v pravih zasedah … Še nikoli se ni pripetilo, da bi jim tak pomemben trenutek preprosto ušel. Edine fotografije, ki so na voljo, prikazujejo princesino osebno tajnico Natasho Archer v avtomobilu, ko zapušča londonsko kliniko. Takoj zatem je Kensingtonska palača sporočila, da je valižanska princesa zapustila bolnišnico. Je bila skrita v avtomobilu? Je morda že prej zapustila kliniko s kakšnim drugim vozilom?

Paparaci so v objekitve ujeli le njeno asistentko Natasho Archer, ko je zapuščala kliniko.
Paparaci so v objekitve ujeli le njeno asistentko Natasho Archer, ko je zapuščala kliniko.
Profimedia

Do velike noči bo počivala

V palači so že opozorili, da bo Kate počivala do velike noči, vendar se zdi pomanjkanje fotografij Williamove žene in skrivnostnost, s katero je vstopila v londonsko kliniko in jo zapustila, sumljiva, še posebej pa je ne upravičuje preprosta želja po varovanju zasebnosti. Lady Middleton, tako kot smo zapisali zgoraj, namreč nikoli ni imela težav s tem, da bi se celo nekaj ur po porodu pokazala v javnosti, čeprav so bile vse tri nosečnosti težke. Tudi ko je bila med sladkim pričakovanjem v prvi nosečnosti hospitalizirana zaradi močne jutranje slabosti, se je takoj po odpustu fotografirala z Williamom.

William in Kate sta bila nerazdružljiva, a le nekaj časa nazaj je William sam odšel v Azijo ... Takr
William in Kate sta bila nerazdružljiva, a le nekaj časa nazaj je William sam odšel v Azijo ... Takrat se je govorilo, da je razlog da je princesa ostala doma, povsem drug ... Je bila že trakrat bolna?
Profimedia

Čeprav je torej uradno na poti okrevanja, mati treh otrok ne bo sodelovala pri kraljevih obveznostih vsaj do pomladi. Bodoča monarhinja, ki je tri dni preživela pod isto streho kot njen tast, Karl – ta je bil v ustanovi zaradi povečane prostate – pa naj bi v prihodnosti vendarle spregovorila o svojem »nenevarnem trebušnem stanju«. Obstaja namreč kar nekaj teorij, vendar je treba potrditi, da so vse golo ugibanje in da nobena od teh ni bila uradno potrjena. Govori se o hudih ginekoloških težavah ali celo o hujših zapletih na prebavilih. Nekateri »strokovnjaki« so celo namigovali, da naj bi šlo pri operaciji, ki bi morala biti rutinska, nekaj narobe in da naj bi bil to razlog za tako dolgo hospitalizacijo. Sicer pa se več od tega za zdaj ne ve.

V javnost se bo vrnila šele po veliki noči ...
V javnost se bo vrnila šele po veliki noči ...
Profimedia

Izjava palače je potrdila: »Na podlagi trenutnih zdravstvenih nasvetov se ne pričakuje, da se bo princesa vrnila k javnim dolžnostim do po veliki noči.«