sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Tu sta končala Elizabetina psa ...

KŠ, 05.01.2024 11:24:38

Elizabetina mladiča je posvojila Sarah Ferguson, vendar ta še naprej iščeta svojo gospodarico, kraljico.

Delite na:
Tu sta končala Elizabetina psa ...
Muick in Sandy IG

Muick in Sandy, zadnja mladiča korgijev, ki sta bila v lasti kraljice Elizabete, že drugi božič preživljata brez svoje gospodarice. Psička se počutita dobro, vendar še vedno močno pogrešata svojo gospodarico, kar je privedlo do tega, da jima je veterinar diagnosticiral depresijo.

Pri teti Sari Ferguson

Sedaj sta korgija pri teti
Sedaj sta korgija pri teti
Profimedia

Po smrti kraljice Elizabete sta živahna Muick in Sandy morala zapustiti kraljevo rezidenco in se preseliti na dom vojvodinje Sarah Ferguson in njenega nekdanjega moža Andrewa. Prav princ Andrew je bil tisti, ki je mladiča podaril mami Elizabeti, zato se je zdelo logično, da se korgija po njeni smrti vrneta k njemu. Danes skrbita zanju predvsem vojvodinja Sarah, ki je nedavno na svojem Instagram profilu posvetila nežno objavo obema psoma. 'Vedno iščeta priboljšek,' se je glasilo sporočilo pod fotografijo obeh kužkov s svetlimi očmi in radovednimi smrčki. Danes sta Muick in Sandy srečna kužka in pogosto uživata v igri s princesama Eugenijo in Beatrice, vendar ni bilo vedno tako.

Elizabetina korgija sta zapadla v depresijo

Žalostna korgija pred pogrebom.
Žalostna korgija pred pogrebom.
Profimedia

"Muick je imel celo leto spuščen rep in šele zdaj je spet začel mahati z repom," je pred nekaj meseci pripovedovala vojvodinja yorška. Elizabetina korgija sta po smrti svoje kraljeve gospodarice zapadla v depresijo, izgubila apetit in se za dolgo časa nehala igrati. Pogosto, kot je Sarah Ferguson zaupala reviji People, začneta kar lajati: "Vedno mislim, da ko lajata na nič in ni videti nobene veverice, je to zato, ker gre mimo kraljica. Zvesta psa s paranormalnimi sposobnostmi, ki lahko začutita duha pokojne angleške kraljice.”

Kužka sta bila kar nekaj časa depresivna.
Kužka sta bila kar nekaj časa depresivna.
Profimedia

Muick in Sandy pripadata zadnjemu leglu, ki ga je kraljica Elizabeta dobila v dar po smrti princa Filipa. Z Muickom je bil sprva Fergus, vendar je Fergus tri mesece po rojstvu poginil, princesa Beatrice pa ga je nemudoma nadomestila z malim Sandyjem. Muick in Sandy sta bila nerazdružljiva z Elizabeto in sta z njo ostala do konca; kužka sta bila prisotna celo na njenem pogrebu.

Elizabetina strast do psov

Mala Elizabeta in njeni kužki.
Mala Elizabeta in njeni kužki.
Profimedia

Pravijo, da je kraljica Elizabeta med svojim 70-letnim vladanjem vzredila več kot 70 psov, od katerih so bili skoraj vsi korgiji - tako zelo, da jih v Združenem kraljestvu imenujejo kraljevi korgiji. Prvi le vladaričin mladiček korgija je bila samička Susan, ki jo je dobila kot darilo za svoj 18. rojstni dan. Bili sta tako dobri prijateljici, da je Elizabeta Susan leta 1947 celo skrivaj vzela s seboj na medene tedne s princem Philipom.

Elizabeta je imela več kot 70 korgijev.
Elizabeta je imela več kot 70 korgijev.
Profimedia

Princesa Diana je korgija, ki sta bila vedno ob njej, poimenovala 'kraljičina premična preproga', saj sta ji sledila povsod in sta bila obravnavana kot prava mala princa. Elizabetina psička sta imela v Buckinghamski palači sobo, namenjeno le njima. Spala sta v pletenih košarah z vsakodnevno menjavo rjuh, zanju sta skrbeli kar dve pasji varuški, jedla pa sta samo svežo hrano, ki jo je pripravljalo kuhinjsko osebje palače.

Vsi Elizabetini korgiji, cenjeni in ljubljeni, so imeli posebno sobo in skrb v Buckinghamski palači.
Vsi Elizabetini korgiji, cenjeni in ljubljeni, so imeli posebno sobo in skrb v Buckinghamski palači.
Profimedia

Zato ni težko razumeti, zakaj sta Elizabetina kužka po smrti svoje velikodušne in ljubeče gospodarice zapadla v depresijo.