Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kralj Karel v krizi: Kako bo rešil monarhijo?!

kš, 23.10.2023 10:27:57

Kralj Karel se sooča z izzivom racionalizacije angleške monarhije v luči naraščajočih stroškov.

Delite na:
Kralj Karel v krizi: Kako bo rešil monarhijo?!
Kralj Karel, ki je na čelu monarhije komaj eno leto, išče načine za racionalizacijo angleške monarhije ... Kaj bo naredil??? Profimedia

Kljub jasnim idejam o zmanjšanju stroškov pa ni vzel v obzir potencialne poledice svojih odločitev. Princesa Ana ga je opozorila na tveganja, ki jih prinaša takšna sprememba, še posebej ob upoštevanju povečanih obveznosti kraljeve družine po smrti kraljice Elizabete. Ta odločitev je sprožila krizo, iz katere kralj išče izhod.

Sestrici z mamo
Sestrici z mamo
Profimedia

Kdo lahko reši monarhijo?

Kralj Karel III., ki vodi monarhijo nekaj več kot eno leto, se sooča še z izčrpanostjo Kate Middleton in Williama. V iskanju pomoči se je obrnil na Eugenijo in Beatrice Yorško. Obe bi lahko pomagali kraljevi družini, ki je preobremenjena z obveznostmi. Po informacijah iz zanesljivih virov je kralj že sklical nujni sestanek z njima, da bi skupaj oblikovali akcijski načrt. Spomnimo, da princa Harryja v tej zgodbi praktično ni.

Bosta rešili monarhijo? Večina poznavalcev je mnenja, da je to le brca v temo.
Bosta rešili monarhijo? Večina poznavalcev je mnenja, da je to le brca v temo.
Profimedia

Novinarji revije OK!, poročajo, da kralj išče primerno osebje za vodenje turnej Commonwealtha. "Organizirani so bili izredni sestanki, da bi našli rešitev za izpolnitev naraščajočih kraljevih obveznosti tako doma kot v tujini. Potrebujemo mlajšo generacijo, ki bi nagovorila mlajše občinstvo in edini razpoložljivi kandidatki sta Beatrice in Eugenie," pravijo viri.
Vendar pa je treba poudariti, da čeprav bi sestri sprejeli kraljeve pogoje, bi bilo to zanje le povečanje odgovornosti in praktično nič drugega. S tem si namreč ne bi pridobili nove in dodatne nazive, le več dela.

Neodvisni življenji Beatrice in Eugenije Yorške

Beatrice je zaposlena kot poslovna svetovalka in živi samostojno življenje stran od kraljevih obvezn
Beatrice je zaposlena kot poslovna svetovalka in živi samostojno življenje stran od kraljevih obveznosti. Je poročena in mati. Eugenie dela v prestižni umetniški galeriji v Mayfairu. Poleg svoje kariere je tudi poročena in mati.
Profimedia

Obe vnukinji kraljice Elizabete namreč živita samostojno življenje, večinoma stran od kraljevih obveznosti. Čeprav sta prisotni ob uradnih priložnostih, kot so kronanja kralja Karla III. ali pogreb kraljice Elizabete, obe delata in sprejemata le osebne odločitve. Beatrice je zaposlena kot poslovna svetovalka, medtem ko Eugenie dela v prestižni umetniški galeriji. Obe sta poročeni in imata otroke. Torej že tako imata polne urnike in seveda življenje.
Njuna glavna finančna sredstva izvirajo iz skrbniškega sklada, ki sta ga ustanovila njuna starša. Njun oče, Andrew, ki je bil blizu pokojni kraljici, ki pa ni več del kraljevega gospodinjstva zaradi vpletenosti v škandale. Podobno je tudi s princem Harryjem, ki se je preselil v ZDA. V luči teh izgub je kralj Karel prepoznal potencial svojih nečakinj za obnovitev monarhije … Vendar sedaj se poraja vprašanje - bosta sploh hoteli nase prevzeti to dodatno breme in tudi - bosta sposobni to izpeljati?