zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Tega Karel III. ne mara!

M.K., 06.09.2023 09:55:41

Kaj se dogaja, ko je čas za kosilo ali večerjo?!

Delite na:
Tega Karel III. ne mara!
Kralj Karel III. ima zelo specifičen okus in nekaterih zelo priljubljenih okusov preprosto ne prenaša. Profimedia

… da princa George in Louis ter princesa Charlotte ne smejo jesti za isto mizo kot William in Kate – niti za božič!

Najmlajši člani kraljeve družine morajo slediti zelo strogim pravilom glede tega, s kom lahko sedejo za mizo na uradnih večerjah in večjih praznikih. Princ George, princesa Charlotte in princ Louis očitno že od zgodnjega otroštva ob teh priložnostih ne obedujejo s staršema. Namesto tega jih posedejo ob otroško mizo, stran od odraslih – in to velja celo za božič. Zakaj? Ker lahko otroci sedejo za mizo z odraslimi šele, ko se »naučijo umetnosti vljudnega pogovora«.

4 Kate Middleton
Kate Middleton skrbi, da je vsakdanjik njenih otrok čim bolj normalen, a se mora sem ter tja prilagoditi pravilom in protokolu, ki ji to onemogočajo.
Profimedia

Darren McGrady, ki je v preteklosti delal za kraljico Elizabeto in princeso Diano, je povedal, da otroci božično kosilo jedo v svojih prostorih: »Otroci so vedno jedli posebej, dokler niso bili dovolj stari, da so se znali primerno vesti za jedilno mizo.« Nanje medtem pazijo varuške.

… da so morali princa Williama in Harryja, ko sta bila majhna, »podkupovati«, da sta pojedla zelenjavo, s katero so jima postregli na krožniku?

Nekdanji kraljevi kuhar je povedal, da »kraljevi vrtec ni bil namenjen le vzgoji uma mladih članov kraljeve družine, ampak tudi vzgoji njihovih brbončic. Varuška je vedno nadzorovala jedilnik in poskrbela, da sta jedla uravnotežene obroke, ki niso vključevali le veliko zdrave zelenjave, ampak tudi nove jedi, ki bi jih morala poznati in ceniti kot odrasla.«

… da kralj Karel ne mara te izjemno priljubljene hrane, ki jo skoraj vsi obožujejo?

Kralj Karel je pokusil že nekaj najboljših jedi na svetu, vendar mu nekatere preprosto niso všeč. Graham Tinsley, nekdanji vodja valižanske kulinarične ekipe, je razkril, da kralj ne mara treh sicer zelo priljubljenih sestavin: čokolade, kave in česna. Razkril je: »Čokolada je za večino zelo okusna, a kralj Karel je ne mara, kot tudi ne kave ali česna. Ko sestavljamo jedilnik zanj, moramo zato to upoštevati.«

… da Camilla preprosto ne prenese paprike?

V pogovoru z revijo You Magazine je kraljica razkrila, katere hrane preprosto »ne prenese«. Povedala je: »Ne prenašam paprike, ne surove ne kuhane. Tudi drobovine ne maram, razen zelo dobrih jeter. V nasprotju s svojim sinom se izogibam tudi čiliju in česnu.«

2 Kraljica Camilla
Camilla je razkrila, da je tudi njen soprog velik vrtnarski navdušenec in da tekmujeta, kdo bo vzgojil lepše sadje in zelenjavo.
Profimedia

… da kralj Karel ob vsakem obroku uživa v solatnem krožniku?

Kralj od svojih kuharjev ob vsaki jedi zahteva solatni krožnik, ki mora biti pripravljen zelo natančno. Karel je namreč velik ljubitelj jajc, ki so kuhana le od dve do tri minute. Jajce, ki ga želimo mehko kuhano, sicer po navadi potopimo v krop za približno pet minut, tako da Karel uživa v skoraj surovih. Tako kuhano in olupljeno jajce mu postrežejo pod kopico solatnih listov, on pa naj bi vse skupaj zmečkal, da nastane nekaj podobnega majonezi.

… da Camilla vnukom postreže z jedjo, ki je pojedo toliko, da jim je skoraj slabo.

1 Kraljica Camilla
Camilla ni le odlična vrtnarka, ki vzgaja svojo zelenjavo in sadje, ampak tudi še vedno sama kuha.
Profimedia

Pred nekaj leti so otroci šole v Sloughu vprašali Camillo, ali sama prideluje zelenjavo in katera je njena najljubša. Camilla je izkušena vrtnarka in jim je odgovorila: »Ja, pridelujem, vso zelenjavo pridelamo sami. Najraje pa imam fižol. Ampak povem vam, kaj imam res rada: obožujem grah naravnost z vrta.« Razkrila je, da na takšne sprehode po vrtu pelje tudi svoje vnuke, kjer ure in ure nabirajo grah in si ga privoščijo kar surovega.