zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Camilla: »Čeprav ni bila lepotica, je bila privlačna in seksi«

M.K., 30.08.2023 13:44:48

Prve ljubezni, zabavne avanture in trenutek, ko je dobila odpoved

Delite na:
Camilla: »Čeprav ni bila lepotica, je bila privlačna in seksi«
Leta 2005 je Camilla takole ponosno pokazala svoj zaročni prstan. Profimedia

Po smrti prve Camilline ljubezni Kevina Burka, ki je nekoč spregovoril o njuni zabavni romanci, smo se ozrli v njena mlada leta, ki so bila polna hrupnih zabav in zelo pestrega ljubezenskega življenja.

Zdaj jo lahko občudujemo v podobi stoične kraljice, ki podpira svojega moža kralja Karla III., in izjemno skrbne babice. Zdi se, kot da ne bi bila ista oseba kot tista, ki jo opisujejo znanci iz njene mladosti. Brezskrbnost, ljubezen do zabave in elegantnih gala večerov – s temi besedami jo je opisal tudi njen nekdanji izbranec Kevin Burke, ki je tragično preminil v 77. letu starosti.

Bil naj bi njena prva ljubezen, o kraljici pa je vedno govoril z navdušenjem in jo opisal kot »najbolj zabavnega partnerja, kar si jih lahko želiš«. Kaj točno je Camilla rada počela v mlajših letih?

1 kraljica-camilla, camilla-parker-bowles
Svojega zdajšnjega moža, kralja Karla III., je spoznala na tekmovanju v polu v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja.
Profimedia

Plesi visoke družbe

Camilla z dekliškim priimkom Shand je najstarejša hči majorja Brucea Shanda in njegove žene Rosalind ter je najprej obiskovala šolo Dumbrells School v Sussexu, nato pa se je vpisala na Queen's Gate School v South Kensingtonu.

Tako kot številne njene vrstnice je po maturi obiskovala šolo v Švici, ki mlada dekleta pripravi na vstop v visoko družbo. Tovrstne »zaključne šole« se osredotočajo na to, da mlade ženske učijo družabnih veščin in kulturnih obredov, značilnih za višji razred, preden vstopijo v tovrstno družbo. Camilla se je nato vrnila v London in kot debitantka vstopila na londonsko družbeno sceno. Takrat so jo prijatelji poznali pod imenom Milla. V zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja je postala redna obiskovalka Swinging Londona, kjer so jo pogosto opisovali kot »dušo in življenje« zabav.

2 kraljica-camilla, camilla-parker-bowles
Leta 1973 se je Camilla poročila z majorjem Andrewom Parkerjem Bowlesom in ima z njim dva otroka.
Profimedia

Odpustili so jo z delovnega mesta

Njena ljubezen do družabnega življenja in zabav naj bi bila kriva za to, da je izgubila službo v prestižnem podjetju v londonski četrti Mayfair. Kratkotrajna zaposlitev naj bi se zanjo nenadoma končala, potem ko je zaradi zabav, ki so segale dolgo v noč, prevečkrat pozno prišla v službo.

Eden od pripetljajev je podrobno opisan v knjigi On The Fringe oblikovalke Imogen Taylor, ki je delala v podjetju Colefax and Fowler, istem podjetju za notranje oblikovanje kot Camilla. Taylorjeva je leta 2016 povedala: »Pri nas je delalo veliko debitantk, tudi Camilla. Nekaj časa je delala za nas, a so jo odpustili.« V knjigi se je spominjala tudi tega, da je bil njihov takratni šef nekoliko temperamenten. Napisala je: »Kričal je in vpil, tako da je vsa stavba slišala vsako besedo. Vojvodinja je bila ena od asistentk, ki je bila žrtev enega od njegovih napadov besa. Mislim, da je zamudila na delo, ker je bila na plesu.«

Karel in Camilla naj bi začela skrivno razmerje leta 1986, čeprav sta bila oba poročena. Leta 1995 je Diana v intervjuju dejala: »V tem zakonu smo bili trije, tako da je bila kar gneča.«

3 kraljica-camilla, camilla-parker-bowles
Po letu 1973 sta si ostala izjemno blizu, čeprav je bila Camilla poročena.
Profimedia

Prva ljubezen

V zgodnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja je navezala kratkotrajno ljubezensko razmerje z nedavno umrlim gospodom Burkom. O svoji nekdanji izbranki, ki je kasneje postala kraljica, je govoril z veliko ljubeznijo, ko je v biografiji Jessice Jayne zapisal: »Bila je izjemno zabavna in imel sem najboljšo in najzabavnejšo partnerico, kar bi si jih lahko želel. Camilla je bila izjemno priljubljena, in čeprav ni bila lepotica, je bila privlačna in seksi. S Camillo sem ostal vse tisto leto. Mislim, da sva bila zaljubljena, potem pa me je zapustila. Zakaj? Kratek odgovor je, da se je zabavala v Londonu.« Domnevno je okoli leta 1965 spoznala svojega bodočega prvega moža, čednega častnika konjenice Andrewa Parkerja Bowlesa.

5 kraljica-camilla, camilla-parker-bowles
Aprila leta 2005 sta se poročila. Jasno je, da sta si bila usojena.
Profimedia

Zapletena romanca

Camilla je svojega sedanjega moža, kralja Karla, prvič spoznala v zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja na tekmi za polo v Windsorju in takoj sta se ujela zaradi skupnega zanimanja za aktivnosti na prostem. Camilla je bila navdušena ljubiteljica konj. Takrat naj bi se pošalila, da je imela njena prababica razmerje s kraljem Edvardom VII., in Karlu dejala: »Moja prababica je bila ljubica tvojega pradedka. Zdi se mi, da imava nekaj skupnega.«

Zanimivo je, da je Andrew Parker Bowles pred tem hodil s Karlovo sestro princeso Anno. Karel in Camilla sta se sicer začela sestajati, vendar naj bi se njuna romanca ohladila, ko je bodoči kralj začel svojo kariero v kraljevi mornarici, nato pa sta razmerje prekinila.

Leta 1993 je v javnost pricurljal intimni telefonski pogovor med Karlom in Camillo, kar je povzročilo velik škandal. V naslednjih letih sta se oba ločila od svojih partnerjev.

6 kraljica-camilla, camilla-parker-bowles
Vsi, ki so jo poznali v mladih letih, pravijo, da je bila izredno zabavna, spontana in pripravljena na šale. Precej očitno je, da je takšna še danes.
Profimedia

Zakonska zveza z Andrewom

Ko se je Karel v začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja vrnil iz mornariške službe, je slišal novico, da se bo Camilla poročila. Zaročena je bila z Andrewom Parkerjem Bowlesom in se z njim poročila julija 1973.

Karel naj bi bil osupel, ko je izvedel novico o Camillini skorajšnji poroki. Kraljeva biografinja Sally Bedell Smith je povedala: »Camilla je bila zelo zaskrbljena, saj Karel ni mogel razumeti, kako se je njuno tako 'blaženo, mirno in vzajemno srečno razmerje' po tako obetavnem začetku nenadoma končalo.«

Seveda se je Karel pozneje poročil s princeso Diano, vendar je njun zakon propadel, saj sta se leta 1996 ločila. Camilla in Andrew imata dva otroka, Toma in Lauro, ločila pa sta se leta 1995. Vsa ta leta pa je bil Karel še vedno zelo naklonjen Camilli in par se je naposled vendarle spet združil ter se leta 2005 tudi poročil.