državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Princ Harry se je želel pogovoriti s Putinom, a ...

M.K., 30.06.2023 07:51:55

Princ Harry »je želel intervjuvati Vladimirja Putina, Donalda Trumpa in Marka Zuckerberga o njihovi vzgoji in travmah iz otroštva« – vodstvo Spotifya se je zmedeno praskalo po glavi, nato pa prekinilo pogodbo o podkastu v vrednosti 15 milijonov funtov.

Delite na:
Princ Harry se je želel pogovoriti s Putinom, a ...
Harry in Putin Profimedia / KŠ

Otročje naivne sanje

Princ Harry je upal, da bo za podkast lahko intervjuval Vladimirja Putina, Donalda Trumpa in Marka Zuckerberga o njihovi vzgoji in travmah iz otroštva. Njegovi želji direktorji Spotifya, kjer bi predvajali podkast, niso ustregli.

Bo Harryju prekipelo?
Meghan in Harry
PROFIMEDIA

Harry je o svojih zamislih razpravljal z več producenti in produkcijskimi hišami ter jim povedal, da bi se rad s kontroverznimi osebnostmi pogovarjal o njihovem otroštvu in o tem, kako so postali takšni, kakršni so danes. Prav tako naj bi želel govoriti s papežem Frančiškom o religiji, a po poročanju Bloomberga so se vodilni le zmedeno praskali po glavi.

Do razkritja je prišlo po tem, ko so Harryju, ki na koncu ni pripravil nobenega samostojnega podkasta, in njegovi ženi Meghan prekinili pogodbo s Spotifyem v vrednosti 15 milijonov funtov. Velikan za zvočno pretakanje in podjetje Archewell Audio, ki se ukvarja z avdioprodukcijo zakoncev Sussex, sta prejšnji četrtek podala skupno izjavo, v kateri sta sporočila, da sta se »sporazumno razšla« in da sta »ponosna na skupaj ustvarjene serije«.

trump pf.jpg
Donald Trump
Profimedia

Neizvedljive ideje, ki bodo ostale na papirju … in v Harryjevi glavi

Po tednu, ko so Meghan Markle obtožili ponarejanja intervjujev, izvršni direktor Spotifya Bill Simmons pa je zakonca Sussex označil za »j****a prevaranta«, so zdaj na površje pricurljale nekonvencionalne in skoraj bizarne prinčeve ideje o potencialni vsebini njegovega podkasta.

Vojvoda Susseški, ki je v začetku prejšnjega meseca zatrdil, da bo prenehal dajati intervjuje, v katerih se obrekuje kraljeva družina, saj z Meghan nimata »več kaj povedati«, je načrtoval tudi oddajo, ki bi se osredotočala na očetovstvo. Pri tem naj bi predstavil zamisel, da bi v vsaki epizodi razpravljali o raznih družbenih in socioloških temah, pri čemer bi se dotaknili podnebnih sprememb in religije, za katero naj bi Harry želel opraviti intervju s papežem Frančiškom.

Izvedljivost intervjujev s temi gosti naj bi med Harryjevo ekipo podkasta sprožila vprašanja, sploh ker je znano, da Putin in Zuckerberg nočeta odkrito govoriti o svojih travmah iz otroštva.

Mark Zuckerberg
Ustanovitelj in izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg.
Profimedia

Na Harryjevo žalost se je triletna pogodba para s podjetjem Spotify sesula, še preden bi se lahko uresničila katera koli od njegovih ekstravagantnih idej. Meghan, ki je po novih anketah bolj nepriljubljena kot kadar koli prej, so tudi ukinili podkast Archetypes, saj je Spotify začel uvajati spremembe in prenavljati produkcijo.

Preveč neproduktivna, da bi dobila izplačilo

Harry in Meghan naj bi konec leta 2020 s Spotifyem podpisala pogodbo za projekt v vrednosti 15 milijonov funtov, vendar poznavalci blizu avdiovelikana trdijo, da kraljevi par ni bil dovolj produktiven za prejem celotnega izplačila, je poročal The Wall Street Journal.

Oddaja vojvodinje Susseške o »etiketah, ki skušajo omejevati ženske«, je bila ukinjena, potem ko so pred meseci že potekale razprave o podaljšanju oddaje v drugo sezono.

Odločna vojvodinja pa je že napovedala, da namerava ustvariti še več podkastov in najti nov dom za Archetypes, v katerem so kot sogovorniki že sodelovali njena prijateljica in teniška zvezdnica Serena Williams, pop senzacija Mariah Carey in južnoafriški komik Trevor Noah.

Ostre besede enega od direktorjev platforme

V dneh, ki so sledili bombastičnemu razkritju o prekinitvi sodelovanja, je Bill Simmons, vodja inovacij in monetizacije podkastov pri Spotifyu, v eni od epizod svojega podkasta obsodil par. »J****a prevaranta. To je podkast, ki bi ga morali začeti skupaj z njima,« je dejal. »Nekega večera se moram opiti in povedati zgodbo o spletnem pogovoru na daljavo, ki sem ga imel s Harryjem, da bi mu poskušal pomagati pri ideji za podkast. To je ena mojih najboljših zgodb.«

meghan markle princ harry
/
Profimedia

Simmons, športni pisec, je ustanovil spletno stran o športu in pop kulturi ter mrežo podkastov The Ringer in jo leta 2020 prodal Spotifyu za 200 milijonov dolarjev. Nato se je pridružil Spotifyu in bil do para že dolgo kritičen; med drugim je januarja lani razburil Harryja, češ da ga je »sram« biti povezan z istim podjetjem kot on. Nekoč je dejal: »Naveličan sem tega fanta. Kaj sploh prinese k mizi? Samo joče o vsem mogočem in kar naprej daje intervjuje. Komu je kaj do tega? Komu je mar za tvoje življenje? Nisi bil niti najljubši sin. Živiš v j*** Montecitu in prodajaš dokumentarce in podkaste in nikogar ne zanima, kaj imaš povedati o čemer koli, razen če govoriš o kraljevi družini in se pritožuješ čeznjo.«

Podkasti se očitno ne izplačajo

Spotify je nedavno odpustil nekaj osebja in zmanjšal število zvezdnikov na plačilni listi. Velikan za pretakanje je napovedal, da bo odpustil približno 200 uslužbencev – približno dva odstotka svoje delovne sile –, ki delajo v ekipah za podkaste. Kot razlog je navedel težave pri ustvarjanju dobičkonosnih podkastov, čeprav so med poslušalci priljubljeni.

Princ Harry in Meghan Markle sta s svojo serijo pripomogla k nestabilnosti monarhije.
Princ Harry in Meghan Markle
Profimedia

Meghan je svojo 13. in zadnjo epizodo končala z izzivalno poezijo o preživetju, vendar ni omenila morebitne druge sezone. Odkar sta vojvoda in vojvodinja leta 2020 uradno zapustila kraljevo družino in se preselila v Kalifornijo, si prizadevata ustvarjati prihodke na veliko različnih načinov – večinoma tako, da prodajata svojo slavo in notranje informacije o kraljevi družini. Med njimi so tudi bombastični spomini princa Harryja, ki jih je ustvaril v okviru 20 milijonov dolarjev vredne pogodbe z založbo Penguin Books. Par se je povezal tudi z Netflixom pri produkciji dokumentarne serije z naslovom Harry in Meghan, pri čemer naj bi pretočni velikan za serijo šestih delov paru plačal 100 milijonov dolarjev.

Po uspehih in neuspehih, vzponih in padcih se namerava par zdaj posvetiti vlogam nekoliko bolj stran od oči javnosti. Vsaj tako menijo poznavalci.

M.K.