joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

Harryjeva odločitev, da zapusti kraljevo družino, je povlekla s seboj ogromno slabega Odkrito.si

Harryju ni uspelo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Kolumna
Želja

Želja

Mitja Reichenberg, 27.11.2023 14:58:37

Delite na:

​​​​​Zagotovo je želja nekaj, kar imamo vsi. Pa ne samo eno. Imamo jih skoraj nešteto, bi rekli. Toda – ali so vse realne, so vse dosegljive, so vse takšne, da nam lahko prinesejo kanček sreče in zadovoljstva? So namenjene samo nam ali v njih pomislimo še na koga drugega? Vse to je potrebno dobro premisliti, preden si kaj zaželimo. Dobro je biti tudi previden pri izrekanju želja, saj se nam lahko celo izpolnijo.


Produkcijska hiša Disney film Želja (Wish) opisuje kot popolnoma novo glasbeno animirano pustolovščino, ki bo gledalce popeljala v čarobno kraljestvo Rosas, kjer si Asha, bistro in zasanjano dekle, nekaj zaželi tako močno, da jo usliši kozmična sila - mala kroglica z brezmejno energijo, po imenu Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti z najmočnejšim nasprotnikom kraljestva Rosas, kraljem Magnificom, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari, ko se volja enega pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd. Film, ki ga je navdihnila čarobna glasbena zapuščina Walta Disneyja, vsebuje izvirno zgodbo in like s sedmimi povsem novimi pesmimi, ki sta jih napisala za grammyja nominirana pevka in tekstopiska Julia Michaels ter z grammyjem nagrajeni producent, tekstopisec in glasbenik Benjamin Rice. Animacijo sta režirala Chris Buck in Fawn Veerasinthorn (oba sta delala tudi na filmih Ledeno kraljestvo/Frozen), v naših kinematografih pa bo predvajana sinhronizirana verzija (​Asha - Tjaša Hrovat Steklasa​, kralj Magnifico - Uroš Buh​, Valentino - Tilen Artač in drugi).


Filmsko glasbo (ne songe) podpisuje Dave Metzger, ki je že znano ime Disneyjeve produkcije (Moana, Tarzan, Ledeno kraljestvo), kjer je sicer delal večinoma kot orkestrator in aranžer, vendar se je navzel stila svojih mentorjev (Zimmer, Mancina, Rabin, Beltrami, Powell, Menken) in tako postal uspešna mešanica vsega, kar že poznamo pod zvočno in glasbeno znamko studia Disney. Film je vsekakor dober uvod v mesec december, v katerem ne bo manjkalo želja – velikih in malih. Nekatere se bodo zagotovo celo uresničile.