telefon, telefoniranje, pogovor, upokojenec, mobitel Svet24.si

72-letnik od varuške zahteval gole fotografije

mariana budanova Svet24.si

Kdo je zastrupil ženo šefa ukrajinskih vohunov?

jansa telefon mobitel-BSF Necenzurirano

Snežičev SMS: "Planet TV je že JJ rešil. ...

PERISKOP borut pahor Saso Radej Reporter.si

Pahorju se obeta fantastična priložnost za ...

kranjc Ekipa24.si

Srce parajoča izpoved hokejista Aleša Kranjca, ...

Suzana Bajrić TV3 Njena.si

Suzana osupnila z iskrenim intervjujem: ...

luka doncic Ekipa24.si

Navijači so v velikih skrbeh! Dončić ...

Kolumna
Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

Nejc Krevs, 02.10.2023 10:40:25

Maske so v RTV Slovenija dokončno padle, čeprav nisem pričakoval, da se bo zlatoustna »depolitizacija« tako hitro razvrednotila in realizirala v ideološki boj med zidovi javnega zavoda.

Delite na:

Ne razumite narobe ... največja kulturna institucija pri nas je že desetletja tarča političnih in lobističnih prevzemov, zato naj bodo jasne moje besede: Nikoli nisem dovolil, da bi politika vplivala na moje profesionalno novinarsko delo. Nikoli nisem delal za medije, ki bi bili povezani s politiko, prav tako nikoli nisem bil član nobene politične stranke.

Mojo razrešitev z mesta voditelja osrednjega Dnevnika vidim v luči strahu starejše generacije pred mlajšo. Zdi se, da bi radi mladim porezali krila, čeprav so ta zrasla v njihovem gnezdu. Kot špartansko dete so me vrgli med zveri, vendar sem preživel in tudi tokrat bom ... Veliko pisem in sporočil podpore sem prejel v zadnjih dneh. Lepo je videti, da je ljudem mar, saj sami vedo da so največje žrtve prav oni. In ja, pristal sem na zavidljivih 4 terminih vodenja televizijskih poročil, še kakšen teden nazaj je bil voditeljski plan popolnoma drugačen: 8 terminov osrednjega Dnevnika. A tako pač je, ko se zgodijo spremembe čez noč in se od gledalk in gledalcev ne moreš niti dostojno posloviti. To je realnost in pred javno hišo ne bo nikogar, ki bi mi stopil v bran in zagovarjal delavske pravice. Zakaj? Ker naj bi bila moja situacija »radikalno drugačna« od denimo nekega drugega voditelja. Drži, kolega ni bil nikoli razrešen. TV Dnevnik je vodil v času prejšnjega vodstva in TV Dnevnik vodi ob nastopu novih oblastnikov. Vse mine, tudi čas tistih, ki se imajo za bogove ...