joža primožič, direktor, zdravstveni dom gornja radgona Svet24.si

Družinska ambulanta je v Gornji Radgoni samo še ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To je zmagovalec 58-milijonskega projekta Aste ...

vila sd levstikova pl1 Reporter.si

»Ukradena« vila za štiri milijone! Razkrivamo ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

maribor domzale Ekipa24.si

Kazen dovolj motivirala Mariborčane, tako da so ...

Kolumna
Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

Nejc Krevs: BLIŠČ IN BEDA

Nejc Krevs, 02.10.2023 10:40:25

Maske so v RTV Slovenija dokončno padle, čeprav nisem pričakoval, da se bo zlatoustna »depolitizacija« tako hitro razvrednotila in realizirala v ideološki boj med zidovi javnega zavoda.

Delite na:

Ne razumite narobe ... največja kulturna institucija pri nas je že desetletja tarča političnih in lobističnih prevzemov, zato naj bodo jasne moje besede: Nikoli nisem dovolil, da bi politika vplivala na moje profesionalno novinarsko delo. Nikoli nisem delal za medije, ki bi bili povezani s politiko, prav tako nikoli nisem bil član nobene politične stranke.

Mojo razrešitev z mesta voditelja osrednjega Dnevnika vidim v luči strahu starejše generacije pred mlajšo. Zdi se, da bi radi mladim porezali krila, čeprav so ta zrasla v njihovem gnezdu. Kot špartansko dete so me vrgli med zveri, vendar sem preživel in tudi tokrat bom ... Veliko pisem in sporočil podpore sem prejel v zadnjih dneh. Lepo je videti, da je ljudem mar, saj sami vedo da so največje žrtve prav oni. In ja, pristal sem na zavidljivih 4 terminih vodenja televizijskih poročil, še kakšen teden nazaj je bil voditeljski plan popolnoma drugačen: 8 terminov osrednjega Dnevnika. A tako pač je, ko se zgodijo spremembe čez noč in se od gledalk in gledalcev ne moreš niti dostojno posloviti. To je realnost in pred javno hišo ne bo nikogar, ki bi mi stopil v bran in zagovarjal delavske pravice. Zakaj? Ker naj bi bila moja situacija »radikalno drugačna« od denimo nekega drugega voditelja. Drži, kolega ni bil nikoli razrešen. TV Dnevnik je vodil v času prejšnjega vodstva in TV Dnevnik vodi ob nastopu novih oblastnikov. Vse mine, tudi čas tistih, ki se imajo za bogove ...