veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

tanja-1 Njena.si

Nič več šova Ljubezen po domače?

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Tadeja Vavpotič: Vsak naj živi tako, kot čuti, da je prav

A.S., 04.08.2022 14:00:14

Ljubim življenje in verjamem, da me ljubi nazaj

Delite na:
Tadeja Vavpotič: Vsak naj živi tako, kot čuti, da je prav
Tadeja Vavpotič Aktual

Radovedna, zgovorna in energična 27-letnica, po izobrazbi magistrica strateškega tržnega komuniciranja, ki pravi, da se življenje začne s prvim pospeškom letala na pisti. Solo popotnica, hedonistka, ki uživa v dobri hrani, glasbi, poeziji in družbi. Poleg redne službe kot vodja trženja medijskih projektov večino svojega prostega časa preživi pred mikrofonom. Za več studiev že vrsto let sinhronizira risanke, kjer lahko odpre ventile in sprosti svojo navihanost, že od malih nog moderira dogodke in prireditve, z delom radijske voditeljice na Radiu Aktual pa čuti, da je našla svoje najljubše mesto pod soncem. 

Najljubša TV-serija 

Težko izberem najljubšo – zagotovo pa se vse dogajajo nekje v realni ali malce fantazijski preteklosti. Vikingi? Igre prestolov? Tudorji? Outlander! Ta, kjer Claire z dotikom kamna v enem od misterioznih škotskih krogov povleče iz leta 1945 za 200 let v preteklost. Seveda je dogajanje začinjeno z veliko ljubezni in romantičnih zapletov.

Najljubša pesem 

One Republic – I lived – do potankosti opiše moj odnos do življenja. Ob tej pesmi imam vedno kurjo polt … Ljubim življenje in verjamem, da me ljubi nazaj, kreiram vsako sekundo in vsak dan zajemam s polno žlico.

Najljubša barva 

Rdeča. Taka … Ognjevita. Gre vštric z mojim strelskim karakterjem. Včasih je dovolj že kak rdeč detajl – in na dneve, ko potrebujem malce dodatnega zagona, priznam, rada uporabim skrivnostno orožje: rdečo šminko.

Najljubša jed 

Zagotovo je to mamina špinača s pirejem in kuhano govedino (tisto iz goveje žup'ce). Oooo, že ko pomislim nanjo, se mi pocedijo sline. Pa ko jo jem, to pomeni, da sedim za mizo v Prlekiji - s svojo družino, kar kosilo naredi še stokrat bolj okusno.

Najljubša pijača 

Bi rekla, da je to čaj – glede na to, da ga ne glede na letni čas že od najstniških let pijem vsak večer pred spanjem. Tako lepo me objame, odplakne vrvež dneva in me zaziba v spanec.

Najljubši nezdrav prigrizek

Ojoj. Nacho! S tortilja čipsom, na pici, s takitosi … Z njim bi grešila vedno in povsod.

Najljubši film 

Všeč so mi kreativni, kompleksni filmi, ki ti dajo misliti in te ne pustijo ravnodušnega. Rekla bi, da je to Inception (Izvor), ki ga spremlja tudi neprekosljiva Zimmerjeva glasba.

Najljubša oseba

Tista, ki mi je dala življenje, moja zlata mama. Izjemno močna, vztrajna, delovna, a hkrati nežna in ljubeča. Dala mi je prave vrednote in me opremila za življenje. Ponosna sem na vsak drobec svojega značaja, v katerem prepoznam njo. 

Najljubše potovanje

Čeprav sem prepotovala 51 držav, je brez premisleka odgovor: Indija. Ko sem dopolnila 25 let, sem za mesec dni sama odpotovala v deželo začinjene hrane, intenzivnih impulzov in nepredstavljivih kontrastov. Najbolj pogumna stvar, ki sem jo kadarkoli naredila. Ves čas sem imela občutek, da okoli mene vse razpada, v meni pa toliko stvari pada na svoje mesto.

Najljubši pregovor

Živi in pusti živeti. Življenje je že samo po sebi polno izzivov – in najmanj, kar si lahko damo, je prostor, da vsak živi tako, kot čuti, da je prav.

Tadeja Vavpotič.png
Moja zlata mama. Izjemno močna, vztrajna, delovna, a hkrati nežna in ljubeča. Dala mi je prave vrednote in me opremila za življenje.
Radio Aktual