nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Raiven: »Kot majhna država se moramo malo bolj potruditi, da smo opaženi«

Alesh Maatko, 18.04.2024 22:48:48

Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana in na koncu še Malmö!

Delite na:
Raiven: »Kot majhna država se moramo malo bolj potruditi, da smo opaženi«
V Londonu je prav tako odmevala Veronika. Tom O'Donoghue

Mesec april je znan po predevrovizijski vročici, saj po mnogih evropskih prestolnicah potekajo evrovizijski koncerti, na katerih aktualni tekmovalci – med njimi je tudi slovenska predstavnica – predstavljajo svoje skladbe. Nič drugače ni letos, ko se je glasbeno dogajanje iz Madrida preselilo v Barcelono in še v London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1140 kilometrov – je naša Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.



Odmevna promocija


»Oba dogodka sta bila zelo naporna, vendar nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v Londonu, tako da mi je bil koncert v Španiji malo ljubši,« je strnila vtise slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije. Raiven je najprej v Barceloni pred 3000 evrovizijskimi oboževalci v klubu Sant Jordi povezala razgreta grla ob prepevanju »Jaz sem, ti si, Veronika« – sloganom, ki ga je evrovizijska družina že vzela za svojega. Nato pa se je »poslanstvo« Veronike razširilo na Otoku pred 2000 oboževalci v klubu Here at Outernet. Londonsko občinstvo je Raiven poleg aplavza pospremilo z odra ob prepevanju Veronike brez glasbene spremljave.

Raiven - Barcelona
Raiven je v Barceloni pred tritisočimi evrovizijskimi oboževalci v klubu Sant Jordi povezala razgreta evrovizijska grla.
Promo foto


Slovenska predstavnica na Evroviziji je podobno kot v Madridu požela veliko zanimanje evrovizijskih oboževalcev in medijev, ki spremljajo največji televizijski spektakel. Med drugim je bila to tudi priložnost, da si izmenja izkušnje s preostalimi evrovizijskimi predstavniki, s katerimi je že spletla prijateljstva. »Pre-partyji so odlična priložnost za izvajalca, da lahko že predhodno 'skoči' v ta evrovizijski mehurček. In mislim, da je potem malo manj presenečen, ko pride na Evrovizijo. Z nastopi na pre-partyjih in z obveznostmi, ki jih obkrožajo, lahko izvajalci že prej spoznamo oboževalce in dobimo vpogled, kako evrovizijska scena deluje. Ter obratno. Tudi oboževalci in potencialni glasovalci dobijo vpogled v izvajalčevo delo: predvsem kako zveni v živo. Za majhno državo, kot je Slovenija, kjer se moramo zagotovo malo bolj potruditi, da smo opaženi, kot morda katere večje države, je udeležba na pre-partyjih skoraj nujna,« je še dodala Raiven, ki je nastopila tudi na predevrovizijski turneji v Amsterdamu in še v Stockholmu.

Raiven - naslovna
Naša evrovizijska predstavnica med nastopom v Madridu.
Javier Sant



10. obletnica kariere


Še pred odhodom na Evrovizijo akademsko izobraženo glasbenico čaka veliki koncert v razprodanem Cankarjevem domu 21. aprila, kjer bo praznovala 10. obletnico svoje kariere. Na njem bo združila svetova elektro-popa in opere ter se sprehodila skozi svojo glasbeno retrospektivo. To je februarja nadgradila z izdajo kratkometražnega albuma Sirene, pt. 1, na katerem skozi prizmo glasbe prepleta introspekcijske uvide z zgodbami ikoničnih likov: Ofelije, lepe Helene (Ikona), Elektre (Elektrino srce), Carmen (Habanera) in Veronike Deseniške (Veronika).

Raiven - Amsetrdam
Raiven je navdušila tudi občinstvo v Amsterdamu.
René van Beurden


Najodmevnejša protagonistka Siren je zagotovo Veronika, katere vizualna pripoved presega 1,5 milijona ogledov na portalu YouTube in več kot 1,5 milijona poslušanj na platformi Spotify. Skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na 68. izboru za pesem Evrovizije, je ogledalo družbi, ob čemer poudarja, da je lov na čarovnice v letu 2024 še kako živ. Znano je, da bo Raiven v prvem predizboru, 7. maja, nastopila pod zaporedno številko 9.

2437835fd38339805be4fd42bf03957b.jpeg